Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Ταρτιέρα
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΤΑΡΤΑ
- Ετοιµάζουµε τη βάση, σύµφωνα µε τη βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με την εύκολη ζύμη τάρτας χωρίς αυγό (για αλμυρές τάρτες).
- Την αφήνουµε να κρυώσει καλά.
ΓΕΜΙΣΗ
- Κοβουμε τα πομοντόρια στη μέση.
- Τα τοποθετούµε µε την κοµµένη πλευρά προς τα κάτω σε λαδωµένη λαµαρίνα.
- Αλατοπιπερώνουµε καλά και τα πασπαλίζουµε µε τη ζάχαρη.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, και προσθέτουμε το σκόρδο και τα φρέσκα μυρωδικά.
- Τα ψήνουµε, να καραµελώσουν, στους 150°C για 35′.
- Τα βγάζουµε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
- Κόβουµε σε φέτες τη µοτσαρέλα ή το µανούρι και τα στρώνουµε κυκλικά και εναλλάξ µε τα ποµοντόρια στην ψηµένη τάρτα.
- Σκορπίζουµε επάνω τις ελιές και το βασιλικό.
- Χτυπάµε τα αυγά µε την κρέμα γάλακτος και τη φέτα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουµε την τάρτα µε το µείγµα αυγών και ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 160°C για περίπου 35΄, µέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου αλλά και κρύα.