Τέλεια τάρτα

Μία εύκολη, αλμυρή τάρτα με τυριά και ντοματίνια που θα λατρέψουν όλοι! Φτιάξτε τη σε κάθε ευκαιρία και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.

Εύκολη
2:05

10

1 ώρα και 30 λεπτά

35 λεπτά

αλμυρή τάρτα με τυριά και ντοματίνια

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εξοπλισμός

Ταρτιέρα

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εκτέλεση

ΤΑΡΤΑ

    1. Ετοιµάζουµε τη βάση, σύµφωνα µε τη βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με την εύκολη ζύμη τάρτας χωρίς αυγό (για αλμυρές τάρτες).
    2. Την αφήνουµε να κρυώσει καλά.

ΓΕΜΙΣΗ

    1. Κοβουμε τα πομοντόρια στη μέση.
    2. Τα τοποθετούµε µε την κοµµένη πλευρά προς τα κάτω σε λαδωµένη λαµαρίνα.
    3. Αλατοπιπερώνουµε καλά και τα πασπαλίζουµε µε τη ζάχαρη.
    4. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, και προσθέτουμε το σκόρδο και τα φρέσκα μυρωδικά.
    5. Τα ψήνουµε, να καραµελώσουν, στους 150°C για 35′.
    6. Τα βγάζουµε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
    7. Κόβουµε σε φέτες τη µοτσαρέλα ή το µανούρι και τα στρώνουµε κυκλικά και εναλλάξ µε τα ποµοντόρια στην ψηµένη τάρτα.
    8. Σκορπίζουµε επάνω τις ελιές και το βασιλικό.
    9. Χτυπάµε τα αυγά µε την κρέμα γάλακτος και τη φέτα.
    10. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
    11. Περιχύνουµε την τάρτα µε το µείγµα αυγών και ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 160°C για περίπου 35΄, µέχρι να σταθεροποιηθεί.
    12. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου αλλά και κρύα.
Απόρρητο