• προετοιμασία 1 ώρα & 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
53
  • 1 δόση ζύμη για τάρτες ή μια ζύμη κουρού
  • Για τη γέµιση
  • 6 πομοντόρια (ποικιλία ντομάτας με ωοειδές σχήμα
  • χωρίς πολλούς σπόρους και με παχιά σάρκα)
  • 2 πρέζες ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • φρέσια ρίγανη
  • φρέσκο θυμάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 μπαλίτσες μοτσαρέλα (200 γραμμ.) ή μανούρι
  • λίγα φύλλα βασιλικού
  • 10 ελιές χωρίς κουκούτσι
  • φέτες ελιάς
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • 100 γραμ. τρίμματα φέτας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την τάρτα

    Ετοιµάζουµε τη βάση, σύµφωνα µε τη βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με την εύκολη ζύμη τάρτας χωρίς αυγό (για αλμυρές τάρτες).

    Την αφήνουµε να κρυώσει καλά.

    Για τη γέμιση

    Κοβουμε τα πομοντόρια ή τα ντοματίνια στη μέση.

    Τα τοποθετούµε µε την κοµµένη πλευρά προς τα κάτω σε λαδωµένη λαµαρίνα.

    Αλατοπιπερώνουµε καλά και τα πασπαλίζουµε µε τη ζάχαρη.

    Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, και προσθέτουμε το σκόρδο και τα φρέσκα μυρωδικά.

    Τα ψήνουµε, να καραµελώσουν, στους 150 βαθμούς C για 35′.

    Τα βγάζουµε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.

    Κόβουµε σε φέτες τη µοτσαρέλα ή το µανούρι και τα στρώνουµε κυκλικά και εναλλάξ µε τα ποµοντόρια στην ψηµένη τάρτα.

    Σκορπίζουµε επάνω τις ελιές και το βασιλικό.

    Χτυπάµε τα αυγά µε την κρέμα γάλακτος και τη φέτα.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Περιχύνουµε την τάρτα µε το µείγµα αυγών και ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 160 βαθμούς C για περίπου 35΄, µέχρι να σταθεροποιηθεί.

    Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου αλλά και κρύα.

    Μετά την εύκολη τάρτα τυριών, ρίξτε μια ματιά και στη συνταγή πιο κάτω

    Εσύ ποια άλλη αλμυρή τάρτα θα ήθελες να δοκιμάσεις;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται