Εκτέλεση
Για την αλμυρή τάρτα με τυριά και ντοματίνια, ετοιµάζουµε τη βάση, σύµφωνα µε τη βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με την εύκολη ζύμη τάρτας χωρίς αυγό (για αλμυρές τάρτες). Την αφήνουµε να κρυώσει καλά.
Ξεφλουδίζουµε τα ποµοντόρια και τα κόβουµε στη µέση. Τα τοποθετούµε µε την κοµµένη πλευρά προς τα κάτω σε λαδωµένη λαµαρίνα. Αλατοπιπερώνουµε καλά και τα πασπαλίζουµε µε τη ζάχαρη. Τα ψήνουµε, να καραµελώσουν, στους 170 βαθμούς C για 1 ώρα και 30΄. Τα βγάζουµε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
Κόβουµε σε φέτες τη µοτσαρέλα ή το µανούρι και τα στρώνουµε κυκλικά και εναλλάξ µε τα ποµοντόρια στην ψηµένη τάρτα. Σκορπίζουµε επάνω τις ελιές και το βασιλικό.
Χτυπάµε τα αυγά µε την κρέμα γάλακτος και τη φέτα. Αλατοπιπερώνουµε. Περιχύνουµε την τάρτα µε το µείγµα αυγών και ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 160 βαθμούς C για περίπου 35΄, µέχρι να σταθεροποιηθεί. Σερβίρεται κρύα το καλοκαίρι.