Αυτή η ζύμη τάρτας θα σας λύσει τα χέρια. Ταιριάζει απόλυτα με αλμυρές συνταγές για τάρτες. Δοκιμάστε την!

Αυτή η ζύμη τάρτας θα σας λύσει τα χέρια. Ταιριάζει απόλυτα με αλμυρές συνταγές για τάρτες. Δοκιμάστε την!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Υλικά

  • Μερίδες 1 τάρτα

Για την εύκολη ζύμη για αλμυρές τάρτες

  • 1½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (200 γραμ)
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 9 κ.σ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε καρεδάκια (135 γραμ.)
  • 4-5 κ.σ. παγωμένο νερό
  • Προαιρετικά
  • Διάφορα μυρωδικά

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Η εύκολη ζύμη για αλμυρή τάρτα χωρίς αυγό, είναι για εσάς που δεν σας αρέσει να ζυγίζετε υλικά και θέλετε εύκολες λύσεις.

    Για την εύκολη ζύμη τάρτας

    Θα δουλέψουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ µε τους κόφτες.

    Τοποθετούμε στον κάδο το αλεύρι κοσκινισμένο, το αλάτι και το βούτυρο.

    Χρησιμοποιούμε τη διακοπτόμενη λειτουργία του μίξερ για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι τα υλικά να μοιάζουν σαν βρεγμένη άμμος.

    Προσθέτουμε το κρύο νερό, µε διακοπτόμενη λειτουργία του μίξερ (όχι συνεχές χτύπημα).

    Μόλις αρχίσει να οµογενοποιείται το μείγμα, το βγάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και το ενώνουμε µε τα χέρια σε µπάλα.

    Προσοχή, δεν ζυγώνουμε πολύ γιατί το αλεύρι θα απορροφήσει πολύ βούτυρο και θα γίνει σκληρή και τραχιά η ζύµη όταν ψηθεί.

    Ελαφρά πατάμε την µπάλα ζύμης να πλατύνει σε δίσκο πάχους 3 εκ.

    Την τυλίγουμε µε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 45΄.

    Ψήνουμε όπως στη βασική ζύμη για τάρτες.

    Γίνεται 1 φύλλο για ταρτιέρα 26 ή 28 εκ.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×