Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο κάδο του μίξερ.
- Με τους κοφτές σε διακεκομμένη λειτουργία αναμιγνύουμε.
- Μαζεύουμε τη ζύμη και την βγάζουμε στον πάγκο.
- Την ενώνουμε με τα χέρια και την απλώνουμε σε ταρτιέρα με διάμετρο 23 εκ.
- Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι.
- Την αφήνουμε στο ψυγείο για 30′.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα.
- Βάζουμε λαδόκολλα στην τάρτα και γεμίζουμε με βαρίδια, ρύζι, όσπρια κλπ.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 20′-25′, αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα βαρίδια (αφού κρυώσουν τα αποθηκεύουμε για παρόμοια μελλοντική χρήση) συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′.
ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ
- Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ξύσμα και τον χυμό.
- Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να πυκνώσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
- Χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους και το αυγό και τα ρίχνουμε στην κρέμα.
- Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πυκνώσει, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αδειάζουμε την κρέμα λεμόνι στην μισοψημένη τάρτα.
ΜΑΡΕΓΚΑ
- Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
- Βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
- Χτυπάμε την μαρέγκα δυνατά να γυαλίσει για 1 λεπτό.
- Ακουμπάμε κουταλιές μαρέγκας στην τάρτα.
- Ψήνουμε για περίπου 20′ να ροδίσει ελαφρά η μαρέγκα.
- Αφήνουμε τη lemon pie να κρυώσει τελείως για περίπου 1,5 ώρα και σερβίρουμε.
- Καλύτερα να καταναλωθεί την ίδια μέρα.