Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Πυρίμαχο σκεύος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πρέπει να διαλέξουμε τα φρούτα µας να είναι ώριμα και χωρίς χτυπήματα.
- Πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Τα τοποθετούμε σε μικρό πυρίμαχο σκεύος εναλλάξ µε τη ζάχαρη.
- Τα καλύπτουμε µε μεμβράνη.
- Τα αφήνουμε στο ψυγείο για µία νύχτα.
- Στο διάστημα αυτό τα ανακατεύουμε µία µε δύο φορές.
- Την επόμενη μέρα η ζάχαρη πρέπει να έχει λιώσει και να είναι σαν σιρόπι.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα µε χοντρή βάση.
- Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20΄, έως ότου η μαρμελάδα να αφήνει στρώση στην ανάποδη μεριά της κουτάλας.
- Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε 1΄-2΄.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και με ζεστή τη μαρμελάδα βερίκοκο, γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.
- Με τη αυτή τη μαρμελάδα μπορείτε να γεμίσετε τα αγαπημένα μας πτι φουρ, ή να φτιάξετε φανταστικό κέικ με βερίκοκα και σοκολάτα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ