Μανταρινόπιτα

Μανταρινόπιτα με φύλλο κρούστας φανταστική. Η μοναδική μοσχοβολιά και η γεύση του μανταρινιού, σε μία πίτα! Δοκιμάστε την, είναι εξαιρετική

Δύσκολη
0:50

12

15 λεπτά

35 λεπτά

μανταρινόπιτα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Video

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΤΑΡΙΝΟΠΙΤΑ

  1. Ανοίγουμε πρώτα το φύλλο κρούστας από τη συσκευασία και το απλώνουμε να στεγνώσει για 15′.
  2. Σε μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το baking powder, τη βανίλια, τα αυγά και το γιαούρτι.
  3. Με σύρμα τα χτυπάμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Ψιλοκόβουμε το στεγνό πλέον φύλλο και το ανοίγουμε με τα δάχτυλα, ώστε να ξεχωρίσει κομμάτι κομμάτι. Το προσθέτουμε στα υγρά υλικά.
  5. Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να βραχούν τα φύλλα από τα υγρά υλικά.
  6. Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε μακρόστενο ταψί 35×24 εκ. και αδειάζουμε τη μανταρινόπιτα. Πρέπει να είναι λεπτή σε πάχος.
  7. Ισιώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι.
  8. Αφήνουμε να σταθεί για 15′ σε θερμοκρασία δωματίου.
  9. Την ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ºC στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, ή στους 160 ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα. Ψήνουμε για περίπου 35′, μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί.
  10. Σιροπιάζουμε τη ζεστή μανταρινόπιτα με το κρύο σιρόπι.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Βράζουμε για 5′.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι τη ζεστή μανταρινόπιτα. Για μέγιστο γευστικό αποτέλεσμα και σωστό σιρόπιασμα, από πάνω μέχρι κάτω, η στρώση της πίτας πρέπει να είναι λεπτή.
  5. Τη σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου ή παγωμένη, με μια μπάλα παγωτό. Δείτε εδώ τη συνταγή μου για το πιο εύκολο παγωτό βανίλια.

ΜΥΣΤΙΚΑ

  1. Αν αφήσουμε τη μανταρινόπιτα να σταθεί για 15′, αφού αναμείξουμε τα υλικά, τα φύλλα θα ρουφήξουν όλη τη γεύση και το άρωμα των υλικών. Έτσι, τα φύλλα θα φουσκώσουν και η πίτα μας θα γίνει αφράτη.
  2. Για μέγιστο γευστικό αποτέλεσμα και σωστό σιρόπιασμα, από πάνω μέχρι κάτω, η στρώση της πίτας πρέπει να είναι λεπτή.
  3. 150 γραμ. μαρμελάδα μανταρίνι στο υγρό μειγμα θα απογειώσει το γλυκό.
  4. Με μανταρίνια μπορείτε να φτιάξετε φανταστικό λικέρ, αλλά και το γλυκό του κουταλιού που σας έχω εδώ.
  5. Αν σας άρεσε η μανταρινόπιτα, δείτε και την αγαπημένη συνταγή όλων την πορτοκαλόπιτα.

Απόρρητο