Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΥΔΩΝΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ με κάδο
Ταρτιέρα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΥΔΩΝΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΥΔΩΝΙ
- Φτιάχνουμε πρώτα τη μαρμελάδα για την πάστα φλώρα. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα τρίβουμε σε κατσαρόλα.
 - Τα βάζουμε με το νερό να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 15′, να πιούν τα υγρά τους.
 - Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε φλούδες και κουκούτσια, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 20′-25′. Ο χυμός που θα μείνει στην κατσαρόλα είναι περίπου 1/2 φλ.
 - Σουρώνουμε το χυμό και κρατάμε 1/2 φλ.
 - Προσθέτουμε στο κυδώνι όλα τα υπόλοιπα, μήλο, ζάχαρη, λεμόνι και το χυμό πορτοκάλι.
 - Βράζουμε για 15′-20′.
 - Στο τελευταίο πεντάλεπτο προσθέτουμε την αρμπαρόριζα για να αρωματίσουμε.
 - Βάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ.
 - Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε να ενωθούν σε μπάλα.
 - Στρώνουμε τα 3/4 ζύμης σε μεγάλη ταρτιέρα ή σε δύο μικρές.
 - Βάζουμε τη μαρμελάδα.
 - Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε φιτίλια για να γαρνίρουμε την πάστα φλώρα στην επιφάνεια.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 170ºC για περίπου 50′.
 - Προς το τέλος ψήνουμε για 5′ στην κάτω αντίσταση.
 - Όταν κρυώσει την αχνίζουμε.
 - Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 35-40′.
 - Μπορείτε να φτιάξετε την πάστα φλώρα και με όποια άλλη μαρμελάδα σας αρέσει. Δείτε όλες τις συνταγές μου και διαλέξτε την αγαπημένη σας μαρμελάδα.
 
            
                ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ            
            
    








