Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ
Video
Εκτέλεση
- Χρησιμοποιήστε φρέσκα μυρωδάτα λεμόνια εποχής.
- Θα χρειαστείτε 2 αποστειρωμένα μπουκάλια των 700 ml.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε κι αφήνουμε να πάρει βράση να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι.
- Βράζουμε για 2′ και δεν ανακατεύουμε το σιρόπι από την ώρα που θα πάρει βράση.
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Στύβουμε τα φρέσκα λεμόνια και σουρώνουμε το φυσικό χυμό λεμονιού σε ψιλή σήτα.
- Ρίχνουμε το φυσικό χυμό από φρέσκο λεμόνι μέσα στο κρύο πλέον σιρόπι.
- Ανακατεύουμε να ενωθούν.
- Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο για 2-3 μήνες.
- Για να σερβίρουμε κάθε στιγμή, πρέπει να την αραιώσουμε.
- Θα την αραιώνουμε 1:3. Βάζουμε σε ποτήρι του νερού 1/4 συμπυκνωμένη λεμονάδα και συμπληρώνουμε με 3/4 παγωμένο νερό ή ανθρακούχο.
- Πριν σερβίρουμε όμως, ανακινούμε το μπουκάλι.
- Ανακατεύουμε, προσθέτουμε παγάκια και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Αν θέλετε να κάνετε κλασική συμπυκνωμένη για να διατηρηθεί για καιρό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ζάχαρη γιατί λειτουργεί σαν συντηρητικό.
- Διατηρείται στο ψυγείο, σε γυάλινο αποστειρωμένο μπουκάλι για 2-3 μήνες. Επίσης μπορείτε να τη διατηρήσετε σε σακουλάκια τροφίμων ή σε παγοκύστες στην κατάψυξη σας, για πάνω από 6 μήνες.
- 1 κομμάτι λεπτής φλούδας λεμονιού (το κίτρινο μέρος μόνο) μέσα στο σιρόπι, θα δώσει έξτρα αρώματα.
- 1 κομμάτι τζίντζερ στο σιρόπι θα δώσει δροσιά και τη σπιρτάδα του τζίντζερ.
- Μερικά φύλλα δυόσμου μέσα στο ποτήρι σας θα δώσουν μοναδικά αρώματα και θα τη διακοσμήσουν.
ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΟ
- Λεμονάδα δροσερή μπορείς να κάνεις και χωρίς ζάχαρη, με όποιο γλυκαντικό σου αρέσει ή επιτρέπεται να καταναλώσεις (στέβια, σιρόπι αγαύης κλπ), όμως θα είναι στιγμής και όχι συμπυκνωμένη.
- Για να τη φτιάξεις ανακατεύεις φρέσκο χυμό λεμόνι με γλυκαντικό της επιλογής σου, παγάκια και κρύο νερό.
- Ανακατεύεις και σερβίρεις αμέσως.
ΜΕ ΜΕΛΙ
- Θα χρειαστείτε 3 υλικά:
2 φλ. χυμό από φρέσκα λεμόνια
1,5 φλ. μέλι
4 φλ. νερό - Θα χρησιμοποιήσουμε ολόφρεσκα λεμόνια εποχής ακέρωτα.
- Αφαιρούμε τη λεπτή κίτρινη φλούδα από το 1 λεμόνι (μόνο το κίτρινο μέρος).
- Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το μέλι μέχρι να πάρει βράση.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις φλούδες λεμονιού.
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το σιρόπι με το μέλι.
- Στύβουμε τα φρέσκα λεμόνια και σουρώνουμε το φρέσκο χυμό λεμονιού.
- Τον ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι, ανακατεύουμε και αφαιρούμε τις φλούδες λεμονιού.
- Διατηρείται σε γυάλινο μπουκάλι ή κανάτα για 1 εβδομάδα στο ψυγείο.
- Διατηρείστε την και στην κατάψυξη για 2 μήνες σε παγοκύστες ή σακουλάκια τροφίμων.
- Για να σερβίρουμε την αραιώνουμε 1:1
- Βάζουμε 1/2 φλ. λεμονάδα και 1/2 φλ. νερό σε ένα ποτήρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε παγάκια.