Το πιο δροσερό σπιτικό αναψυκτικό για τις ζέστες του καλοκαιριού. Συνταγή για λεμονάδα κλασική συμπυκνωμένη σαν σιρόπι λεμονιού που διατηρείται για...

Το πιο δροσερό σπιτικό αναψυκτικό για τις ζέστες του καλοκαιριού. Συνταγή για λεμονάδα κλασική συμπυκνωμένη σαν σιρόπι λεμονιού που διατηρείται για μήνες.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
2580

Υλικά

  • Μερίδες 1200 ml

Για τη λεμονάδα

  • 500 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 200 ml νερό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Συμπυκνωμένη

    Χρησιμοποιήστε φρέσκα μυρωδάτα λεμόνια εποχής.

    Θα χρειαστείτε 2 αποστειρωμένα μπουκάλια των 700 ml.

    Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη.

    Ανακατεύουμε κι αφήνουμε να πάρει βράση να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι.

    Βράζουμε για 2′ και δεν ανακατεύουμε το σιρόπι από την ώρα που θα πάρει βράση.

    Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

    Στύβουμε τα φρέσκα λεμόνια και σουρώνουμε το φυσικό χυμό λεμονιού σε ψιλή σήτα.

    Ρίχνουμε το φυσικό χυμό από φρέσκο λεμόνι μέσα στο κρύο πλέον σιρόπι.

    Ανακατεύουμε να ενωθούν.

    Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο για 2-3 μήνες.

    Για να σερβίρουμε κάθε στιγμή, πρέπει να την αραιώσουμε.

    Θα την αραιώνουμε 1:3. Βάζουμε σε ποτήρι του νερού 1/4 συμπυκνωμένη λεμονάδα και συμπληρώνουμε με 3/4 παγωμένο νερό ή ανθρακούχο.

    Πριν σερβίρουμε όμως, ανακινούμε το μπουκάλι.

    Ανακατεύουμε, προσθέτουμε παγάκια και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.

    Μυστικά

    Αν θέλετε να κάνετε κλασική  συμπυκνωμένη για να διατηρηθεί για καιρό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ζάχαρη γιατί λειτουργεί σαν συντηρητικό.

    Διατηρείται στο ψυγείο, σε γυάλινο αποστειρωμένο μπουκάλι για 2-3 μήνες. Επίσης μπορείτε να τη διατηρήσετε σε σακουλάκια τροφίμων ή σε παγοκύστες στην κατάψυξη σας, για πάνω από 6 μήνες.

    1 κομμάτι λεπτής φλούδας λεμονιού (το κίτρινο μέρος μόνο) μέσα στο σιρόπι, θα δώσει έξτρα αρώματα.

    1 κομμάτι τζίντζερ στο σιρόπι θα δώσει δροσιά και τη σπιρτάδα του τζίντζερ.

    Μερικά φύλλα δυόσμου μέσα στο ποτήρι σας θα δώσουν μοναδικά αρώματα και θα τη διακοσμήσουν.

    Με γλυκαντικό

    Λεμονάδα δροσερή μπορείς να κάνεις και χωρίς ζάχαρη, με όποιο γλυκαντικό σου αρέσει ή επιτρέπεται να καταναλώσεις (στέβια, σιρόπι αγαύης κλπ), όμως θα είναι στιγμής και όχι συμπυκνωμένη.

    Για να τη φτιάξεις ανακατεύεις φρέσκο χυμό λεμόνι με γλυκαντικό της επιλογής σου, παγάκια και κρύο νερό.

    Ανακατεύεις και σερβίρεις αμέσως.

    Με μέλι

    Θα χρειαστείτε 3 υλικά:

    1. 2 φλ. χυμό από φρέσκα λεμόνια
    2. 1,5  φλ. μέλι
    3. 4 φλ. νερό

    Θα χρησιμοποιήσουμε ολόφρεσκα λεμόνια εποχής ακέρωτα.

    Αφαιρούμε τη λεπτή κίτρινη φλούδα από το 1 λεμόνι (μόνο το κίτρινο μέρος).

    Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το μέλι μέχρι να πάρει βράση.

    Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις φλούδες λεμονιού.

    Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το σιρόπι με το μέλι.

    Στύβουμε τα φρέσκα λεμόνια και σουρώνουμε το φρέσκο χυμό λεμονιού.

    Τον ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι, ανακατεύουμε και αφαιρούμε τις φλούδες λεμονιού.

    Διατηρείται σε γυάλινο μπουκάλι ή κανάτα για 1 εβδομάδα στο ψυγείο.

    Διατηρείστε την και στην κατάψυξη για 2 μήνες σε παγοκύστες ή σακουλάκια τροφίμων.

    Για να σερβίρουμε την αραιώνουμε 1:1

    Βάζουμε 1/2 φλ. λεμονάδα και 1/2 φλ. νερό σε ένα ποτήρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε παγάκια.

    Διαβάστε επίσης όλα τα μυστικά και τις παραλλαγές που σας έχω παραπάνω, για να φτιάξετε και τέλεια  με τζίντζερ, σπιτική με μέλι και εύκολη  χωρίς βράσιμο, χωρίς ζάχαρη, με στέβια ή με όποιο γλυκαντικό σας αρέσει.

    Δείτε ακόμα μια εύκολη συνταγή για φανταστική ροζ λεμονάδα με φράουλες εδώ.

    Δοκιμάστε να φτιάξετε και ένα δροσερό:

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται