Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΑΦΡΑΤΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ
- Για την αφράτη αμυγδαλόπιτα κέικ, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη να γίνουν κρέμα.
- Έναν – έναν προσθέτουμε τους κρόκους, το ξύσμα και χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Προσθέτουμε το αμύγδαλο, το αλεύρι και τον χυμό.
- Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να σχηματίζουν απαλές κορυφές.
- Λίγο – λίγο ρίχνουμε το χτυπημένο ασπράδι στο μίγμα, διπλώνοντας το απαλά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά φόρμα δαχτυλίδι ή ταψί 20 εκατοστών. Αδειάζουμε το μίγμα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για 40-45′ περίπου έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο και ροδίσει.
ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΗ Η ΑΦΡΑΤΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ, ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ