• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
20
  • 125 γραμ. βούτυρο
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 3 αυγά χωρισμένα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. αμυγδαλόψυχα ψιλοκομμένη
  • ½ φλ. (3 κ.σ. γεμάτες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 6 κ.σ. (1 ζουμερό λεμόνι) χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 2 λεμόνια (ακέρωτα)
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αφράτη αμυγδαλόπιτα κέικ

    Για την αφράτη αμυγδαλόπιτα κέικ, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το  μπέικιν πάουντερ.

    Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη να γίνουν κρέμα.

    Έναν – έναν προσθέτουμε τους κρόκους, το ξύσμα και χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

    Προσθέτουμε το αμύγδαλο, το αλεύρι και τον χυμό.

    Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να σχηματίζουν απαλές κορυφές.

    Λίγο – λίγο ρίχνουμε το χτυπημένο ασπράδι στο μίγμα, διπλώνοντας το απαλά.

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά φόρμα δαχτυλίδι ή ταψί 20 εκατοστών. Αδειάζουμε το μίγμα.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για 40-45′ περίπου έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο και ροδίσει.

    Αν σας άρεσε αυτή η αφράτη αμυγδαλόπιτα κέικ, δείτε και την παρακάτω φανταστική συνταγή.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται