"
  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 200 γραμ. βούτυρο
  • 2 φλ. σιμιγδάλι
  • 5 αυγά
  • 250 γραμ. αμύγδαλο τριμμένο
  • 2 κ. γλ. ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • λίγη κανέλα
  • Για το σιρόπι
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 4 φλ. νερό
  • 1 φλούδα πορτοκάλι
  • ξύλο κανέλας

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Καλό βουτύρωμα ταψιού

    Κρύα πίτα, ζεστό σιρόπι

    Προθερμασμένος φούρνος

    Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή

    Ξεκινάμε τη σιροπιαστή αμυγδαλόπιτα 

    με σιμιγδάλι, χτυπώντας πρώτα στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, τα αμύγδαλα και το μπέικιν πάουντερ. Απλώνουμε το μείγμα για την αμυγδαλόπιτα σε ένα μέτριο ταψί το οποίο έχουμε αλείψει με λίγο λιωμένο βούτυρο και βάζουμε να ψηθεί για 35΄-40΄ στους 180 C.

    Όταν η πίτα μας κρυώσει την περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι που έχουμε στο μεταξύ ετοιμάσει.

    Αν αγαπάτε το αμύγδαλο, δοκιμάστε να φτιάξετε και γλυκό του κουταλιού αμύγδαλο.

    Αν αγαπάς την παραδοσιακή σιροπιαστή πίτα αμυγδάλου, τότε θα λατρέψεις και την παρακάτω υπέροχη συνταγή.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×