Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
- Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο, βαθύ ταψί, που να χωράει σε μέγεθος τα φύλλα ανοιγμένα. Διαφορετικά, θα πρέπει να μετρήσουμε τις διαστάσεις του ταψιού και να κόψουμε τις άκρες που εξέχουν.
- Ψιλοκόβουμε τα φυστίκια στο μπλέντερ και το βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
- Κρατάμε έξι φύλλα κρούστας για το τέλος.
- Βάζουμε σε μπολ το λιωμένο βούτυρο με το λάδι.
- Σε καλά βουτυρωμένο ταψί απλώνουμε 6 φύλλα, ραντίζοντάς τα πεταχτά με βούτυρο και λάδι.
- Φροντίζουμε το φύλλο να κάθεται το ένα πάνω στο άλλο, χωρίς να εξέχουν και χωρίς να τσαλακώνονται.
- Πασπαλίζουμε με μια στρώση γέμιση, φροντίζοντας να πάει σε όλη την επιφάνεια.
- Καλύπτουμε με 2 βουτυρωμένα φύλλα και προσθέτουμε μια νέα στρώση γέμιση.
- Συνεχίζουμε τη διαδικασία με 2 βουτυρωμένα φύλλα και μια στρώση γέμιση, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Τον καλύπτουμε με τα 6 φύλλα, αφού τα βουτυρώσουμε ενδιάμεσα.
- Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε σε κομμάτια.
- Περιχύνουμε τις χαρακιές και την επιφάνεια με το υπόλοιπο βούτυρο.
- Μπήγουμε ένα γαρύφαλλο μοσχοκάρφι σε κάθε κομμάτι.
- Ραντίζουμε την επιφάνεια πεταχτά με λίγο νερό, με τα δάχτυλα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 150ºC, στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα, για 90 λεπτά.
- Να ροδίσει καλά.
- Στο κόψιμο του πρέπει να ακούγεται το τρίξιμο του, δείγμα ότι ψήθηκε καλά από κάτω και μέχρι μέσα.
- Ετοιμάζουμε το σιροπι όσο τελειώνει το ψήσιμο.
- [recipe_grid recipe_ids=”14154″]