Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Video
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα.
- Προσθέτουμε το γάλα, το κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να σχηματιστεί ένας λείος χυλός.
- Αφήνουμε το μείγμα για κρέπες να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
- Αν ο χυλός είναι πολύ πυκνός, προσθέτουμε λίγες σταγόνες γάλα για να αραιώσει.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αλείφουμε το καυτό σκεύος με λίγο μαλακό βούτυρο.
- Ρίχνουμε 1/4 του φλιτζανιού από το μείγμα και περιστρέφουμε το τηγάνι ώστε να απλωθεί ο χυλός ομοιόμορφα και να πάρει το επιθυμητό σχήμα. Όσο λιγότερο μείγμα χρησιμοποιούμε, τόσο πιο λεπτές θα είναι οι κρέπες.
- Ψήνουμε για 1 λεπτό από τη μία πλευρά, μέχρι η κρέπα να ξεκολλάει εύκολα. Την αναποδογυρίζουμε προσεκτικά και ψήνουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα από την άλλη πλευρά.
- Μεταφέρουμε την κρέπα σε πιάτο και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο για το υπόλοιπο μείγμα.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Για γλυκές κρέπες, αξίζει να τις δοκιμάσετε με σοκολάτα, μπανάνα, φρέσκα φρούτα, παγωτό κρέμα και σιρόπι σοκολάτας.
- Για αλμυρές εκδοχές, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό με τυρί, ζαμπόν, αυγό, αλλαντικά, κοτόπουλο, μανιτάρια, λαχανικά ή καλαμπόκι.
- Εναλλακτικά, γεμίστε τις κρέπες με ό,τι σας αρέσει και ψήστε τις στον φούρνο για πιο πλούσια γεύση και εντυπωσιακό σερβίρισμα.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ
Μυστικά για τέλειες κρέπες
Tips
- Αν θέλετε πιο χοντρές κρέπες, προσθέστε περισσότερη ποσότητα χυλού στο τηγάνι.
- Λιώνετε το βούτυρο και αφήστε το να κρυώσει.
- Όταν φτιάχνουμε μείγματα για χυλό φροντίζουμε το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι κρύο, όταν το προσθέτουμε στο αλεύρι. Με αυτό το μυστικό, που μπορεί να φαίνεται μικρό, καταφέρνουμε να μη σβολιάζει ποτέ ο χυλός.
- Για πιο βελούδινο και λείο χυλό φροντίζουμε να κοσκινίσουμε το αλεύρι πριν το ρίξουμε στο μίγμα και αφού ετοιμάσουμε τον χυλό, να το περάσουμε από σήτα.
- Χτυπάτε το μείγμα ελαφρά με ένα σύρμα κουζίνας και όχι στο μίξερ ή στο μπλέντερ, γιατί εάν το χτυπήσετε πολύ γρήγορα θα γίνουν σκληρές και σαν λάστιχο.
- Αν θέλετε αρωματικές γλυκές κρέπες μπορείτε στο μείγμα να προσθέσετε λίγη βανίλια.
- Μπορείτε να ετοιμάσετε το μείγμα και να το φυλάξετε στο ψυγείο για να τις ψήσετε αργότερα.
- Εναλλακτικά, μπορείτε να φυλάξετε τις έτοιμες ψημένες κρέπες στην κατάψυξη. Πρώτα τις αφήνετε να κρυώσουν και στη συνέχεια τοποθετείτε τη μία πάνω στην άλλη βάζοντας ενδιάμεσα λαδόκολλα και μετά μέσα σε μία σακούλα τροφίμων. Όταν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσετε, τις αφήνετε να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.