Palmier αλμυρά (γυαλάκια σφολιάτας)

Αλμυρά palmier, γυαλάκια σφολιάτας ή Γαλλικές καρδιές! Λιχουδιά με τραγανή σφολιάτα και υπέροχη αλμυρή γέμιση. Γίνονται ανάρπαστα σε πάρτυ και μπουφέ

Δύσκολη
0:25

20

15 λεπτά

10 λεπτά

palmier

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στεγνώνουμε πρώτα τις λιαστές ντομάτες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  2. Απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάγκο της κουζίνας και την καλύπτουμε όλη με τη σάλτα πέστο. Βάζουμε ισομερώς τις λιαστές ντομάτες, 2 κ.σ. τριμμένο τυρί και το πιπέρι.
  3. Ρολάρουμε την κατά μήκος πλευρά προς το κέντρο του φύλλου. Το ίδιο και από την άλλη πλευρά, σαν δύο ρολά που ενώνονται σφιχτά στη μέση του φύλλου.
  4. Παγώνουμε το ρολό στο ψυγείο για 30΄. Με ένα πινέλο το αλείφουμε με το αυγό γύρω γύρω και το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε 20 φέτες.
  5. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα και το μέλι.
  6. Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια. Καλύπτουμε σε όλο το φύλλο τις φέτες του προσούτο και πασπαλίζουμε 2 κ.σ. από το τυρί.
  7. Ρολάρουμε το φύλλο από τα δύο πλαϊνά προς το κέντρο. Το παγώνουμε για 30΄. Αλείφουμε με αυγό και κόβουμε σε 20 φέτες.
  8. Απλώνουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και ψήνουμε τα palmiers στους 190 C στον αέρα για 10΄, μέχρι να ροδίσουν καλά. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΛΜΥΡΑ PALMIER, ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΗ:

    ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ

    Αλμυρά μπισκότα

Tips

  • Αν η σφολιάτα είναι φρέσκια (όχι κατεψυγμένη) μπορούμε να τα καταψύξουμε ωμά ή ψημένα και να τα ζεστάνουμε ή να τα ψήσουμε κατευθείαν από την κατάψυξη 10΄ περισσότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο.
Απόρρητο