Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΤΥΡΙΟΥ
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΤΥΡΙΟΥ
Εκτέλεση
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΜΠΑΛΑ ΤΥΡΙΟΥ
- Για τη μπάλα τυριού με καρύδια και ρόδι, αφήνουμε όλα τα τυριά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ και αναδεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, ώστε να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα καθώς και το φυστίκι Αιγίνης ολόκληρο.
- Ρίχνουμε το λιωμένο ζεστό βούτυρο ώστε να ενωθούν τα υλικά.
- Σε στρογγυλό μπολ απλώνουμε βρεγμένο κομμάτι τουλπάνι. Αδειάζουμε το μείγμα τυριού. Κλείνουμε το τουλπάνι δένοντας το.
- Αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο το μείγμα για 2-3 ώρες.
- Βγάζουμε το τουλπάνι και φορμάρουμε την μπάλα τυριού με τα χέρια σε στρογγυλό σχήμα.
- Την κυλάμε σε σπόρους ροδιού να ντυθεί ολόγυρα.
- Την βάζουμε πάνω σε ξύλο κοπής ντυμένο με πράσινα φύλλα σαλάτας.
- Γαρνίρουμε με κρακεράκια.
- Αυτή η πεντανόστιμη μπάλα τυριών με ρόδι και καρύδια είναι το ιδανικό ορεκτικό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΕ:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ