• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
126

Για τη μπάλα τυριού

  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 300 γρ. ανθότυρο φρέσκο
  • 200 γρ. ροκφόρ ή ξυνομυζήθρα (ή άλλο έντονο μαλακό τυρί )
  • 100 γρ. καρύδια ή φιστίκι Αιγίνης
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • λίγους κόκκους κόκκινο πιπέρι
  • κράνμπερι
  • 1 ρόδι
  • κρακεράκια για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Χριστουγεννιάτικη μπάλα τυριού

    Για τη μπάλα τυριού με καρύδια και ρόδι, αφήνουμε όλα τα τυριά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

    Τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ και αναδεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, ώστε να ομογενοποιηθούν.

    Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα καθώς και το φυστίκι Αιγίνης ολόκληρο.

    Ρίχνουμε το λιωμένο ζεστό βούτυρο ώστε να ενωθούν τα υλικά.

    Σε στρογγυλό μπολ απλώνουμε βρεγμένο κομμάτι τουλπάνι. Αδειάζουμε το μείγμα τυριού. Κλείνουμε το τουλπάνι δένοντας το.

    Αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο το μείγμα για 2-3 ώρες.

    Βγάζουμε το τουλπάνι και φορμάρουμε την μπάλα τυριού με τα χέρια σε στρογγυλό σχήμα.

    Την κυλάμε σε σπόρους ροδιού να ντυθεί ολόγυρα.

    Την βάζουμε πάνω σε ξύλο κοπής ντυμένο με πράσινα φύλλα σαλάτας.

    Γαρνίρουμε με κρακεράκια.

    Αυτή η πεντανόστιμη μπάλα τυριών με ρόδι και καρύδια είναι το ιδανικό ορεκτικό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

    Φτιάξτε και την παρακάτω σαλάτα και εντυπωσιάστε:

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται