Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Εκτέλεση
KΡΕΜΑ
- Πρώτα φτιάχνουμε την κρέμα για το κροκ μεσιέ.
 - Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη.
 - Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι.
 - Ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με σύρμα, για να ψηθεί για 2 λεπτά.
 - Προσθέτουμε το ζεστό γάλα λίγο λίγο σταδιακά, ανακατεύοντας με το σύρμα να γίνει πυκνή και λεία η κρέμα.
 - Αλατίζουμε και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και τη γραβιέρα.
 - Αφήνουμε στην άκρη.
 
CROQUE MONSIEUR
- Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα.
 - Βάζουμε 4 φέτες ψωμί του τοστ σε ταψί, αλείφουμε με λίγο βούτυρο και βάζουμε 2 φέτες ζαμπόν σε κάθε ψωμί.
 - Κάνουμε λεπτή στρώση κρέμα πάνω στο ζαμπόν και πασπαλίζουμε λίγη γραβιέρα.
 - Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες.
 - Αλείφουμε λίγο βούτυρο στην επιφάνεια και ψήνουμε για 10 λεπτά.
 - Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.
 - Ψήνουμε το κροκ μεσιέ για περίπου 10 λεπτά για να λιώσουν τα τυριά και να κάνει κρούστα.
 









