"
  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • Για το croque monsieur
  • 8 φέτες ψωμί του τοστ
  • 8 φέτες ζαμπόν
  • 1 ½ φλ. τριμμένη γραβιέρα
  • λίγο πιπέρι
  • λίγο βούτυρο για το ψωμί
  • Για την κρέμα
  • 300 γραμ. γάλα
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • 60 γραμ. αλεύρι
  • 4 κουταλιές γραβιέρα
  • πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κροκ μεσιέ (Croque Monsieur)

    Για να φτιάξουμε το γαλλικό Croque Monsieur,

    πρώτα συγκεντρώνουμε τα υλικά μας.  Για το κροκ μεσιέ ξεκινάμε με την κρέμα.

    Για την κρέμα

    • Πρώτα φτιάχνουμε την κρέμα για το κροκ μεσιέ.
    • Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη.
    • Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι.
    • Ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με σύρμα, για να ψηθεί για 2 λεπτά.
    • Προσθέτουμε το ζεστό γάλα λίγο λίγο σταδιακά, ανακατεύοντας με το σύρμα να γίνει πυκνή και λεία η κρέμα.
    • Αλατίζουμε και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και τη γραβιέρα.

    Αφήνουμε στην άκρη.

    Για το croque monsieur

    • Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα.
    • Βάζουμε 4 φέτες ψωμί του τοστ σε ταψί, αλείφουμε με λίγο βούτυρο και βάζουμε 2 φέτες ζαμπόν σε κάθε ψωμί.
    • Κάνουμε λεπτή στρώση κρέμα πάνω στο ζαμπόν και πασπαλίζουμε λίγη γραβιέρα.
    • Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες.
    • Αλείφουμε λίγο βούτυρο στην επιφάνεια και ψήνουμε για 10 λεπτά.
    • Ρίχνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.
    • Ψήνουμε το κροκ μεσιέ για περίπου 10 λεπτά για να λιώσουν τα τυριά και να κάνει κρούστα.

    Ιδανικό για το πιο νόστιμο brunch!

    Θέλετε περισσότερες εύκολες και φανταστικές συνταγές με ψωμί του τοστ στο φούρνο; Σας τις έχω όλες εδώ!

    Με ένα τηγανητό αυγό στο κροκ μεσιέ, έχεις και φανταστικό Croque Madame

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×