Κροκ μεσιέ (Croque Monsieur)
Για να φτιάξουμε το γαλλικό Croque Monsieur,
πρώτα συγκεντρώνουμε τα υλικά μας. Για το κροκ μεσιέ ξεκινάμε με την κρέμα.
Για την κρέμα
- Πρώτα φτιάχνουμε την κρέμα για το κροκ μεσιέ.
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με σύρμα, για να ψηθεί για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ζεστό γάλα λίγο λίγο σταδιακά, ανακατεύοντας με το σύρμα να γίνει πυκνή και λεία η κρέμα.
- Αλατίζουμε και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και τη γραβιέρα.
Αφήνουμε στην άκρη.
Για το croque monsieur
- Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα.
- Βάζουμε 4 φέτες ψωμί του τοστ σε ταψί, αλείφουμε με λίγο βούτυρο και βάζουμε 2 φέτες ζαμπόν σε κάθε ψωμί.
- Κάνουμε λεπτή στρώση κρέμα πάνω στο ζαμπόν και πασπαλίζουμε λίγη γραβιέρα.
- Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες.
- Αλείφουμε λίγο βούτυρο στην επιφάνεια και ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.
- Ψήνουμε το κροκ μεσιέ για περίπου 10 λεπτά για να λιώσουν τα τυριά και να κάνει κρούστα.
Ιδανικό για το πιο νόστιμο brunch!