Πάστα φλώρα με μαρμελάδα φράουλα

Όταν η ονειρεμένη πάστα φλώρα με μαρμελάδα φράουλα είναι και σπιτική, δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί.

Εύκολη
1:00

8

20 λεπτά

40 λεπτά

παστα φλωρα με μαρμελαδα φραουλα

Υλικά

Εξοπλισμός

Φούρνος

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 º C στον αέρα.
  2. Βουτυρώνουμε ένα σκεύος για τάρτα με διάμετρο 24 εκατοστά (κατά προτίμηση με αποσπώμενη βάση).
  3. Βάζουμε στο μπλέντερ το φουντούκι, τη ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι, και το βάζουμε σε λειτουργία, φροντίζοντας να αναμειχθούν σωστά.
  4. Το βασικό είναι οι ξηροί καρποί να είναι σε μορφή πούδρας, δηλαδή πολύ καλά αλεσμένοι.
  5. Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και τον κρόκο και βάζουμε το μπλέντερ σε λειτουργία και το δουλεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη.
  6. Βγάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και τη ζυμώνουμε λίγο.
  7. Στο έτοιμο σκεύος στρώνουμε με τα δάχτυλα τα 2/3 από τη ζύμη.
  8. Φροντίζουμε να ανασηκώσουμε σε τοιχώματα τη ζύμη στα πλαϊνά της ταρτιέρας.
  9. Απλώνουμε μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια.
  10. Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 0,5 εκ την υπόλοιπη ζύμη.
  11. Με μικρά κουπ πατ κόβουμε τη ζύμη σε σχέδια.
  12. Τα βάζουμε επάνω στη μαρμελάδα, στην επιφάνεια του γλυκού.
  13. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  14. Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και έπειτα αφαιρούμε το τσέρκι της ταρτιέρας.
Απόρρητο