Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 º C στον αέρα για να ψήσουμε τηνπάστα φλώρα με μαρμελάδα φράουλα.
Βουτυρώνουμε ένα σκεύος για τάρτα με διάμετρο 24 εκατοστά (κατά προτίμηση με αποσπώμενη βάση).
Βάζουμε στο μπλέντερ το φουντούκι, τη ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι, και το βάζουμε σε λειτουργία, φροντίζοντας να αναμειχθούν σωστά.
Το βασικό είναι οι ξηροί καρποί να είναι σε μορφή πούδρας, δηλαδή πολύ καλά αλεσμένοι.
Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και τον κρόκο και βάζουμε το μπλέντερ σε λειτουργία και το δουλεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη.
Βγάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και τη ζυμώνουμε λίγο. Αν ξεχάσατε να βγάλετε το βούτυρο από το ψυγείο, δείτε εδώ πώς θα το φέρετε γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου.
Στο έτοιμο σκεύος στρώνουμε με τα δάχτυλα τα 2/3 από τη ζύμη.
Φροντίζουμε να ανασηκώσουμε σε τοιχώματα τη ζύμη στα πλαϊνά της ταρτιέρας.
Απλώνουμε μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια.
Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 0,5 εκ την υπόλοιπη ζύμη.
Με μικρά κουπ πατ κόβουμε τη ζύμη σε σχέδια.
Τα βάζουμε επάνω στη μαρμελάδα, στην επιφάνεια του γλυκού.
Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και έπειτα αφαιρούμε το τσέρκι της ταρτιέρας.
Σας προτείνω να δοκιμάσετε την πάστα φλώρα, με τη σπιτική μαρμελάδα κυδώνι. Είναι ονειρεμένη!