Χωριάτικη ζύμη για γλυκιά τάρτα

Φανταστική χωριάτικη ζύμη για γλυκιά τάρτα. Εύκολη γαλλική τάρτα galette, που δεν χρειάζεται προψήσιμο! Δοκιμάστε την είναι τέλεια. Γίνεται γλυκιά ή αλμυρή ανάλογα την γέμιση που θέλεις να βάλεις. Αξίζει να τη δοκιμάσεις.

Δύσκολη
0:45

1 - τάρτα

15 λεπτά

30 λεπτά

χωριατικη τάρτα με φρούτα galette γαλλικη συνταγη

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΤΑΡΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΛΕΙΨΗ

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΟΥ

Εξοπλισμός

Μίξερ με κάδο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΤΑΡΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΛΕΙΨΗ

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΟΥ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ

  1. Στους κόφτες του μίξερ ή σε μπολ με 2 μαχαίρια, κόβουμε το αλεύρι με το αλάτι και το κρύο βούτυρο.
  2. Ραντίζουμε με κρύο νερό να βραχεί η ζύμη και κουνάμε το μπολ για να βραχεί καλά.
  3. Στη συνέχεια, απλώνουμε μεμβράνη, αδειάζουμε την ζύμη και πατάμε να γίνει δίσκος πλακέ.
  4. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και φυλάμε για 30 λεπτά στο ψυγείο ή έως και 4 εβδομάδες στην κατάψυξη.

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC.
  2. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε λαμαρίνα.
  3. Πασπαλίζουμε άχνη πάνω στον πάγκο για να ακουμπήσουμε εκεί την ζύμη.
  4. Πασπαλίζουμε ξανά με άχνη.
  5. Με χοντρό πλάστη, ανοίγουμε το φύλλο σε πάχος 3 χιλιοστά και διάμετρο περίπου 25 εκ.
  6. Βάζουμε την ζύμη στην λαμαρίνα πάνω σε χαρτί ψησίματος.
  7. Αφήνουμε κενό περιμετρικά στη ζύμη 5 εκ.
  8. Γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας, όπως στη χωριάτικη τάρτα με καλοκαιρινά φρούτα.
Απόρρητο