Φανταστική χωριάτικη ζύμη για γλυκιά τάρτα. Εύκολη γαλλική τάρτα galette, που δεν χρειάζεται προψήσιμο! Δοκιμάστε την είναι τέλεια. Γίνεται γλυκιά ή αλμυρή...

Φανταστική χωριάτικη ζύμη για γλυκιά τάρτα. Εύκολη γαλλική τάρτα galette, που δεν χρειάζεται προψήσιμο! Δοκιμάστε την είναι τέλεια. Γίνεται γλυκιά ή αλμυρή ανάλογα την γέμιση που θέλεις να βάλεις. Αξίζει να τη δοκιμάσεις.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
3

Υλικά

  • Μερίδες 1 τάρτα

Για την χωριάτικη ζύμη για γλυκιά τάρτα

  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 180 γρ. πολύ κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια (μέγεθος μπιζελιού)
  • Για το άνοιγμα του φύλλου
  • Άχνη ζάχαρη
  • Για την επάλειψη
  • Διάλυμα αυγού
  • Προαιρετικά
  • Φιλέ αμυγδάλου
  • Για το πασπάλισμα φύλλου
  • Λίγη κρυσταλλική ζάχαρη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη χωριάτικη ζύμη

    Στους κόφτες του μίξερ ή σε μπολ με 2 μαχαίρια, κόβουμε το αλεύρι με το αλάτι και το κρύο βούτυρο.

    Ραντίζουμε με κρύο νερό να βραχεί η ζύμη και κουνάμε το μπολ για να βραχεί καλά.

    Στη συνέχεια, απλώνουμε μεμβράνη, αδειάζουμε την ζύμη και πατάμε να γίνει δίσκος πλακέ.

    Σκεπάζουμε με μεμβράνη και φυλάμε για 30 λεπτά στο ψυγείο ή έως και 4 εβδομάδες στην κατάψυξη.

    Για το ψήσιμο

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC.

    Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε λαμαρίνα.

    Πασπαλίζουμε άχνη πάνω στον πάγκο για να ακουμπήσουμε εκεί την ζύμη.

    Πασπαλίζουμε ξανά με άχνη.

    Με χοντρό πλάστη, ανοίγουμε το φύλλο σε πάχος 3 χιλιοστά και διάμετρο περίπου 25 εκ.

    Βάζουμε την ζύμη στην λαμαρίνα πάνω σε χαρτί ψησίματος.

    Αφήνουμε κενό περιμετρικά στη ζύμη 5 εκ.

    Γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας, όπως στη χωριάτικη τάρτα με καλοκαιρινά φρούτα.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται