Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μπεν Μαρί
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις.
- Βουτυρώνουμε 2 φόρμες με διάμετρο 23 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.
ΜΙΓΜΑ
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι.
- Χτυπάμε το βούτυρο με μίξερ να αφρατέψει και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Χτυπάμε για 4΄-5΄να κρεμώσει.
- Χτυπάμε με μίξερ τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν και τους προσθέτουμε στο βούτυρο.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και το φρέσκο τζίντζερ.
- Χτυπάμε καλά με το μίξερ.
- Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
- Εναλλάξ ρίχνουμε το γάλα με τα στερεά υλικά.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με μία πρέζα αλάτι με το μίξερ, ώσπου να σχηματιστούν κορυφές που στέκονται.
- Τα προσθέτουμε στο μίγμα και αναδιπλώνουμε με σπάτουλα.
ΨΗΣΙΜΟ
- Ισομοιράζουμε στις φόρμες και ψήνουμε για 35΄-40΄.
- Ελέγχουμε το ψήσιμο με οδοντογλυφίδα.
- Όταν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμο.
- Αφήνουμε για 1 ώρα στις φόρμες να κρυώσουν καλά.
- Βγάζουμε σε σχάρα κι αφήνουμε να στεγνώσουν τελείως.
- Κόβουμε στη μέση κι έτσι έχουμε 4 φέτες.
- Κάνουμε 4 στρώσεις βάζοντας ενδιάμεσα στις φέτες γλάσο και πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα.
ΤΟ ΓΛΑΣΟ
- Σε μπεν μαρί, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τα ασπράδια, τη ζάχαρη, το νερό, το μέλι και το αλάτι.
- Χτυπάμε το μείγμα με μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα για 7΄- 8΄, μέχρι να σχηματιστούν κορυφές που στέκονται.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1΄- 2΄.