Εκτέλεση
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις.
Βουτυρώνουμε 2 φόρμες με διάμετρο 23 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.
Μίγμα
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι.
Χτυπάμε το βούτυρο με μίξερ να αφρατέψει και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Χτυπάμε για 4΄-5΄να κρεμώσει.
Χτυπάμε με μίξερ τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν και τους προσθέτουμε στο βούτυρο.
Προσθέτουμε τη βανίλια και το φρέσκο τζίντζερ.
Χτυπάμε καλά με το μίξερ.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
Εναλλάξ ρίχνουμε το γάλα με τα στερεά υλικά.
Χτυπάμε τα ασπράδια με μία πρέζα αλάτι με το μίξερ, ώσπου να σχηματιστούν κορυφές που στέκονται.
Τα προσθέτουμε στο μίγμα και αναδιπλώνουμε με σπάτουλα.
Ψήσιμο
Ισομοιράζουμε στις φόρμες και ψήνουμε για 35΄-40΄.
Ελέγχουμε το ψήσιμο με οδοντογλυφίδα.
Όταν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμο.
Αφήνουμε για 1 ώρα στις φόρμες να κρυώσουν καλά.
Βγάζουμε σε σχάρα κι αφήνουμε να στεγνώσουν τελείως.
Κόβουμε στη μέση κι έτσι έχουμε 4 φέτες.
Κάνουμε 4 στρώσεις βάζοντας ενδιάμεσα στις φέτες γλάσο και πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα.
Το γλάσο
Σε μπεν μαρί, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τα ασπράδια, τη ζάχαρη, το νερό, το μέλι και το αλάτι.
Χτυπάμε το μείγμα με μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα για 7΄- 8΄, μέχρι να σχηματιστούν κορυφές που στέκονται.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1΄- 2΄.