Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΕΚΔΟΧΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΥΚΙΑ ΕΚΔΟΧΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΕΚΔΟΧΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΥΚΙΑ ΕΚΔΟΧΗ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Την ψητή κολοκύθα στο φούρνο μπορείτε να την απολαύσετε σκέτη, σαν συνοδευτικό με το φαγητό σας, ή να την κάνετε γλυκιά με ζάχαρη και κανέλα. Μπορείτε επίσης να ψήσετε την κίτρινη κολοκύθα και αφού κρυώσει να τη συντηρήσετε στην κατάψυξη, σε σακουλάκια σε μερίδες για πολλούς μήνες.
- Η ψητή κολοκύθα μπορεί να πολτοποιηθεί αφού ψηθεί και να έχετε πάντα στην κατάψυξή σας πουρέ κολοκύθας για κάθε χρήση (κολοκυθόσουπα, σάλτσα, πουρέ ή γλυκό με κολοκύθα).
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C στον αέρα.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μία λαμαρίνα.
- Κόβουμε στα δυο την κίτρινη κολοκύθα.
- Με ένα κουτάλι τραβάμε τις ίνες και τους σπόρους.
- Κόβουμε κάθε κομμάτι σε φέτες όπως κόβουμε το πεπόνι.
- Αλείφουμε τη σάρκα της κολοκύθας με το ελαιόλαδο.
- Αλατίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε το θυμάρι.
- Ακουμπάμε τις φέτες κολοκύθας πλαγιαστά ταψί. Έτσι η κολοκύθα θα ψηθεί χωρίς να μουλιάσει από τα υγρά της.
- Ψήνουμε για περίπου 30΄, μέχρι να μαλακώσει η σάρκα της.
- Αφήνουμε να κρυώσει και με ένα κουτάλι παίρνουμε όλη τη σάρκα της.
- Μετά αν θέλουμε την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια ή τη λιώνουμε και είναι έτοιμη για κάθε χρήση.
- Αν θέλουμε να κάνουμε γλυκιά ψητή κολοκύθα, πριν την ψήσουμε, την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια αφήνοντας πάνω τη φλούδα της.
- Την αλείφουμε με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
- Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Τη σερβίρουμε κρύα στο πιάτο με γιαούρτι ή χτυπημένη κρέμα και λίγο μέλι θυμαρίσιο.
- Αγαπάτε να μαγειρεύετε την κίτρινη κολοκύθα; Δείτε εδώ περισσότερες νόστιμες συνταγές!