Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Κόβουμε το τυρί οριζόντια σε δύο φέτες και κάθε φέτα την κόβουμε σε τέσσερα λεπτά μπαστούνια.
- Στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Βουτάμε τα sticks στο αλεύρι, μετά στο χτυπημένο αυγό, στραγγίζουμε και τέλος το πανάρουμε στην φρυγανιά.
- Αραδιάζουμε τα στικς σε δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Τοποθετούμε το δίσκο στην κατάψυξη να παγώσει τελείως, για περίπου 1 ώρα.
- Σε αυτό το στάδιο θα μπορείτε, αφού παγώσουν, να τα διατηρήσετε σε σακούλα τροφίμων, σφραγισμένη στην κατάψυξη, έτοιμα για οποιαδήποτε στιγμή τα χρειαστείτε.
- Βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι.
- Όταν ζεσταθεί καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, τηγανίζουμε για περίπου 1΄ μέχρι να ροδίσει.
- Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει.
ΣΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, την πάπρικα και το ζάαταρ, ανακατεύουμε.
- Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγες σταγόνες νερό για πιο αραιή σύσταση
- Προσθέτουμε ρόδι καθαρισμένο και δυόσμο.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Ρίχνουμε λίγα λίγα τα κομμάτια στο τηγάνι για να μην πέφτει η θερμοκρασία λαδιού.
- Μπορείτε να τα τηγανίσετε κατευθείαν, όμως θα κρατήσουν καλύτερα το πανάρισμα πάνω τους αν παγώσουν πρώτα. Έτσι σταθεροποιείται και θα κάνει τραγανή κρούστα.