Εκτελεση
Κόβουμε το τυρί οριζόντια σε δύο φέτες και κάθε φέτα την κόβουμε σε τέσσερα λεπτά μπαστούνια.
Στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί..
Βουτάμε τα sticks στο αλεύρι, μετά στο χτυπημένο αυγό, στραγγίζουμε και τέλος το πανάρουμε στην φρυγανιά.
Αραδιάζουμε τα στικς σε δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Τοποθετούμε το δίσκο στην κατάψυξη να παγώσει τελείως, για περίπου 1 ώρα.
Σε αυτό το στάδιο θα μπορείτε, αφού παγώσουν, να τα διατηρήσετε σε σακούλα τροφίμων, σφραγισμένη στην κατάψυξη, έτοιμα για οποιαδήποτε στιγμή τα χρειαστείτε.
Βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι.
Όταν ζεσταθεί καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, τηγανίζουμε για περίπου 1΄ μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει.
Σως για το σερβίρισμα
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, την πάπρικα και το ζάαταρ, ανακατεύουμε.
Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγες σταγόνες νερό για πιο αραιή σύσταση
Προσθέτουμε ρόδι καθαρισμένο και δυόσμο.
Μυστικά
Ρίχνουμε λίγα λίγα τα κομμάτια στο τηγάνι για να μην πέφτει η θερμοκρασία λαδιού.
Μπορείτε να τα τηγανίσετε κατευθείαν, όμως θα κρατήσουν καλύτερα το πανάρισμα πάνω τους αν παγώσουν πρώτα.
Έτσι σταθεροποιείται και θα κάνει τραγανή κρούστα.