Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψιλοκόβουμε τα σύκα και τα βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το κρασί και το μέλι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
- Χαμηλώνουμε στη συνέχεια την εστία, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, να μελώσει το σιρόπι και να μαλακώσουν τα σύκα.
- Αφαιρούμε και στραγγίζουμε μερικά κομμάτια σύκου για τη γέμιση.
- Ανοίγουμε στον πάγκο το ένα φύλλο κρούστας, το κόβουμε σε 4 κομμάτια και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζουμε κατά μήκος τη μια άκρη του κάθε κομματιού με λίγο φρέσκο θυμάρι, να κολλήσει στην επιφάνεια του λαδωμένου φύλλου.
- Γυρίζουμε 2 εκ. το φύλλο, να σφραγίσουμε το θυμάρι. Αυτή η άκρη με το θυμάρι θα είναι το κλείσιμο του ρολού ώστε να φαίνεται.
- Στην απέναντι πλευρά του κομματιού βάζουμε κατά μήκος λίγο κατσικίσιο τυρί και 2-3 μικρά κομμάτια σύκου.
- Τυλίγουμε σε ρολό, λεπτό σαν πουράκι, κυλώντας το προς την άκρη με το θυμάρι.
- Ομοίως φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα ρολά και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Τα σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου και τα συνοδεύουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια σύκου και το σιρόπι τους
- Οι φλογέρες με τυρί ταιριάζουν επίσης με γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας.