Εκτέλεση
Για τις τραγανές φλογερές με τυρί, ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο μας. Κόβουμε στα 4.
Έτσι έχουμε 12 κομμάτια.
Θα στήσουμε τη γέμιση διαγώνια, λεπτά ρολάκια φλογέρες.
Κόβουμε το τυρί σε λεπτά μπαστούνια.
Ακουμπάμε διαγώνια το τυρί, βάζουμε λίγα αποξηραμένα φρούτα και λίγο θυμάρι.
Τρίβουμε λίγο πιπέρι.
Γυρίζουμε τις γωνιές πάνω στη γέμιση και ρολάρουμε σε λεπτή φλογέρα.
Τυλίγουμε δηλαδή διαγώνια σε ρολό, αφού πρώτα κλείσουμε τα πλαϊνά της κάθε φλογέρας.
Ακουμπάμε με την ένωση προς τα κάτω, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να τελειώσουμε όλα τα ρολά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι να κάψει. Βάζουμε λίγες λίγες τις φλογερές τυριού στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν για 2-3΄.
Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Προσοχή μην τις τρυπήσετε στο τηγάνισμα γιατί θα βγει έξω το τυρί.
Τις σερβίρουμε ζεστές με πράσινη σαλάτα ή με γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας.