Galette με φράουλες και σφολιάτα

Galette με φράουλες και σφολιάτα. Εύκολο γλυκό με τραγανή σφολιάτα, φράουλες και φρούτα εποχής. Με 10’ προετοιμασία και καλό ψήσιμο έχεις συνταγή για γλυκό με φρούτα που θα την λατρέψουν όλοι.

Εύκολη
0:55

10

10 λεπτά

45 λεπτά

galette

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εξοπλισμός

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εκτέλεση

ΓΕΜΙΣΗ

  1. Πρώτα ξεπαγώνουμε την σφολιάτα. Μπορείτε αν θέλετε να φτιάξετε τη δική σας σπιτική σφολιάτα.
  2. Καθαρίζουμε τα φρούτα, μπορούμε να βάλουμε ροδάκινα, μήλα η βανίλιες. Αν χρησιμοποιήσουμε φράουλες ή φρούτα δάσους, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε πολύ καλά.
  3. Βάζουμε τα φρούτα σε ένα μπολ.
  4. Προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια, τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα κι ανακατεύουμε.
  5. Πασπαλίζουμε το κορν φλάουρ κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφήνουμε στην άκρη τη γέμιση.

ΣΤΗΣΙΜΟ

  1. Ανοίγουμε τη σφολιάτα και την ακουμπάμε πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Αφήνουμε νοητό κενό 5-6 εκατοστά στην επιφάνεια της ζύμης και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
  3. Πασπαλίζουμε στο κέντρο το αλεσμένο αμύγδαλο.
  4. Ακουμπάμε επάνω στο αλεσμένο αμύγδαλο, σε λόφο τη γέμιση με τα φρούτα.
  5. Γυρίζουμε τις άκρες της σφολιάτας πάνω στα φρούτα αφήνοντας κενό στη μέση. Αφήνουμε ανοιχτή στο κέντρο τη galette.
  6. Ακουμπάμε σε μικρά κομματάκια το βούτυρο, στην επιφάνεια των φρούτων.
  7. Αλείφουμε τη galette περιμετρικά με διάλυμα αυγού ή μόνο με ασπράδια. Έτσι θα γυαλίζει η σφολιάτα μας.
  8. Ψήνουμε την galette σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, για περίπου 45΄ να ροδίσει ολόγυρα.
  9. Αφήνουμε την galette να κρυώσει για περίπου 20΄ και να σταθεροποιηθεί ελαφρά η σάλτσα φρούτων στην καρδιά της.
  10. Σερβίρουμε σε κομμάτια με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.
  11. Αχνίζουμε με άχνη ζάχαρη προαιρετικά.

ΜΥΣΤΙΚΑ

  1. Η galette μπορεί να γίνει και αλμυρή αλλά στην γλυκιά galette βάζουμε ό,τι φρούτα εποχής θέλουμε ή ακόμα και κομπόστα ή κατεψυγμένα φρούτα.
  2. Αν έχεις τον χρόνο άφησε την galette αφού τη γεμίσεις, για 15΄ στο ψυγείο να παγώσει καλά πριν την βάλεις στον καυτό φούρνο.
  3. Ο φούρνος πρέπει να έχει πιάσει θερμοκρασία 200 °C για να μην απλώσει η σφολιάτα και να πάρει αμέσως όγκο προς τα πάνω. Έτσι θα γίνει σωστή φυλλοποίηση της σφολιάτας.
Απόρρητο