Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά.
- Χρησιμοποιώντας τον αποφλοιωτή (πίλερ) ή το μαντολίνο, κόβουμε σε πολύ λεπτές σχεδόν διάφανες– μακρόστενες φέτες το κολοκύθι και το καρότο.
- Ρίχνουμε τις λεπτές φέτες των λαχανικών σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά.
- Τα αφήνουμε να μαριναριστούν όσο ετοιμάζουμε τη βάση της τάρτας.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα (ή το ανθότυρο), με τη φέτα, το γιαούρτι, τον κρόκο, το δυόσμο και λίγο πιπέρι μέχρι να
αποκτήσουμε ένα μείγμα με κρεμώδη υφή. - Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Με μαχαίρι χαράζουμε ένα πλαίσιο 2½ εκ., ώστε να δημιουργήσουμε μια μπορντούρα περιμετρικά του φύλλου.
- Απλώνουμε με ένα κουτάλι στη βάση της σφολιάτας το μείγμα του τυριού σε λεπτή στρώση αφήνοντας κενό το πλαίσιο που χαράξαμε.
- Αλείφουμε την περίμετρο της σφολιάτας με το ασπράδι του αυγού.
- Αραδιάζουμε από πάνω τα λαχανικά σε μία στρώση καλύπτοντας πλήρως το μείγμα του τυριού.
- Ψήνουμε την τάρτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 10 λεπτά.
- Χαμηλώνου με τη θερμοκρασία στους 180°C, πασπαλίζουμε την επιφάνεια της τάρτας με κεφαλογραβιέρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά ακόμα μέχρι να φουσκώσει περιμετρικά η σφολιάτα και να ροδίσει ομοιόμορφα.
- Αραιώνουμε το πέστο με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού ώστε να γίνει πιο ρευστό και ραντίζουμε
την τάρτα. - Την αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και να πέσει η θερμοκρασία της και στη συνέχεια την κόβουμε και σερβίρουμε.