Αρωματική τάρτα σφολιάτας με κολοκύθι και καρότο

Δεν είναι μόνο όμορφη η τάρτα κολοκύθι με σφολιάτα, αλλά και εξαιρετικά νόστιμη! Με τραγανή ζύμη σφολιάτας, γιαούρτι και λαχανικά.

Εύκολη
1:05

6 μερίδες

15 λεπτά

40 λεπτά

ταρτα κολοκυθι με σφολιατα

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά.
  2. Χρησιμοποιώντας τον αποφλοιωτή (πίλερ) ή το μαντολίνο, κόβουμε σε πολύ λεπτές σχεδόν διάφανες– μακρόστενες φέτες το κολοκύθι και το καρότο.
  3. Ρίχνουμε τις λεπτές φέτες των λαχανικών σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά.
  4. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν όσο ετοιμάζουμε τη βάση της τάρτας.
  5. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα (ή το ανθότυρο), με τη φέτα, το γιαούρτι, τον κρόκο, το δυόσμο και λίγο πιπέρι μέχρι να
    αποκτήσουμε ένα μείγμα με κρεμώδη υφή.
  6. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Με μαχαίρι χαράζουμε ένα πλαίσιο 2½ εκ., ώστε να δημιουργήσουμε μια μπορντούρα περιμετρικά του φύλλου.
  7. Απλώνουμε με ένα κουτάλι στη βάση της σφολιάτας το μείγμα του τυριού σε λεπτή στρώση αφήνοντας κενό το πλαίσιο που χαράξαμε.
  8. Αλείφουμε την περίμετρο της σφολιάτας με το ασπράδι του αυγού.
  9. Αραδιάζουμε από πάνω τα λαχανικά σε μία στρώση καλύπτοντας πλήρως το μείγμα του τυριού.
  10. Ψήνουμε την τάρτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 10 λεπτά.
  11. Χαμηλώνου με τη θερμοκρασία στους 180°C, πασπαλίζουμε την επιφάνεια της τάρτας με κεφαλογραβιέρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά ακόμα μέχρι να φουσκώσει περιμετρικά η σφολιάτα και να ροδίσει ομοιόμορφα.
  12. Αραιώνουμε το πέστο με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού ώστε να γίνει πιο ρευστό και ραντίζουμε
    την τάρτα.
  13. Την αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και να πέσει η θερμοκρασία της και στη συνέχεια την κόβουμε και σερβίρουμε.
Απόρρητο