Αγαπημένες παραδοσιακές συνταγές από το νησί μου την Πάρο. Δοκιμάστε τες και γνωρίστε μαζί μου την παριανή κουζίνα! Το όμορφο νησί με τα λευκά σπίτια κρύβει υπέροχες και μοναδικές συνταγές που...
Κουνέλι στιφάδο
Κουνέλι στιφάδο Η πιο απλή συνταγή για πεντανόστιμο στιφάδο από την Αργυρώ. Όπως το φτιάχνουν στην Πάρο, χωρίς τηγάνι και πολύ λάδι...
ΜαγείρεψεΜπαρμπούνια σαβόρο (τηγανητά ψάρια)
Μπαρμπούνια σαβόρο Ψάρια σαβόρο έφτιαχναν στα νησιά αφενός για να παίρνουν οι ψαράδες φαγητό μαζί τους στα ταξίδια τους (γιατί αφού δεν...
ΜαγείρεψεΜοσχάρι στην κατσαρόλα
Μοσχάρι στην κατσαρόλα Αυτό το ψητό κατσαρόλας θα χαλάσει κόσμο. Εύκολη συνταγή της Αργυρώς για να φτιάξετε τέλειο μοσχάρι στην κατσαρόλα σαν...
ΜαγείρεψεΜακαρόνια με κιμά αξεπέραστα
Μακαρόνια με κιμά και όλα τα μυστικά επιτυχίας Από τα πιο καθημερινά φαγητά που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους και θυμίζουν τις...
ΜαγείρεψεΜαριναρισμένο χοιρινό στη γάστρα με πατάτες
Μαριναρισμένο χοιρινό στη γάστρα Η μαρινάδα στο μαγείρεμα του κρέατος είναι το Α και Ω. Φτιάξτε το χοιρινό στη γάστρα από την...
ΜαγείρεψεΜπακλαβάς συνταγή με αμύγδαλα της Πάρου
Μπακλαβάς συνταγή με αμύγδαλα παραδοσιακή (ζαχαρομπακλαβάς Πάρου) Παραδοσιακή συνταγή, μπακλαβάς με αμύγδαλα, από την Αργυρώ ή αλλιώς ζαχαρομπακλαβάς Πάρου. Μπακλαβάς με αμύγδαλο,...
ΜαγείρεψεΚοτόπουλο γιουβέτσι
Το πιο ωραίο κοτόπουλο γιουβέτσι Πεντανόστιμο κοτόπουλο γιουβέτσι από την Αργυρώ. Μία συνταγή εύκολη που θυμίζει της γιαγιάς για το κυριακάτικο τραπέζι...
ΜαγείρεψεΦάβα του Αιγαίου
Φάβα του Αιγαίου Η κλασική συνταγή για φάβα από την Αργυρώ. Αυτή που έφτιαχνε παλιά η γιαγιά και τρωγόταν στο λεπτό. Ένα...
ΜαγείρεψεΡεβύθια και φακές με μελιτζάνες στη γάστρα της Αργυρώς
Ξεκινάμε να φτιάξουμε ρεβύθια και φακές με μελιτζάνες στη γάστρα, έχοντας ήδη έτοιμα, βρασμένα τα ρεβύθια. Βράζουμε τις φακές σε νερό για...
ΜαγείρεψεΤουρλού στο φούρνο (Σοφαγάδα) της Αργυρώς
Για το τουρλού στο φούρνο, την παραδοσιακή σοφαγάδα στη γάστρα, μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε κάποιο λαχανικό στο τουρλού συνταγή...
ΜαγείρεψεΚολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο
Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο με κιμά Κάποιοι τα φτιάχνουν χωρίς κιμά, αλλά η συνταγή της Αργυρώς είναι φτιαγμένη με κιμά και ρύζι, τόσο...
ΜαγείρεψεΜουσταλευριά
Η παραδοσιακή μουσταλευριά Πάρου γίνεται με φρέσκο μούστο, αλεύρι, σιμιγδάλι ή νισεστέ. Αν ο φρέσκος μούστος δεν είναι πολύ γλυκός, μπορείτε...
ΜαγείρεψεΚαλοκαιρινή πίτα με βλήτα
Για την παριανή καλοκαιρινή πίτα με βλήτα, ψιλοκόβουμε πρώτα το κρεμμύδι και τρίβουμε τα κολοκύθια και τα καρότα σε χοντρό τρίφτη....
ΜαγείρεψεΠαστίτσιο εύκολο
Ξεκινάμε το παστίτσιο εύκολο με ριγκατόνι, βάζοντας στο μπλέντερ το μπέικον, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και τα...
ΜαγείρεψεΜαραθοκεφτέδες
Οι νησιώτικοι μαραθοκεφτέδες είναι η πιο εύκολη και οικονομική συνταγή που γίνεται σε λίγα λεπτά σε κάθε νησιώτικο σπίτι. Για να φτιάξουμε...
ΜαγείρεψεΜουσακάς της γιαγιάς
Ο μουσακάς της γιαγιάς, φτιάχνεται με άγρια αγκινάρα, που φυτρώνει σε όλη την ελληνική ύπαιθρο. Έχει σκούρο μωβ χρώμα και χίλιες φορές...
ΜαγείρεψεΠαριανή φουσκωτή µε τυρί
Ζυμωτό ψωμί με μαγιά και τυρί από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Μια καταπληκτική συνταγή από την Πάρο για φουσκωτή με τυρί που...
ΜαγείρεψεΚρεατόσουπα με κριθάρακι
Για την τέλεια κρεατόσουπα με λαχανικά, μοσχάρι και κριθαράκι,Πλένουμε πρώτα τα κόκαλα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό...
ΜαγείρεψεΛουκουμάδες
Λουκουμάδες λαχταριστοί της Αργυρώς Παραδοσιακή επαγγελματική συνταγή για λουκουμάδες στο λεπτό. Τραγανοί κι αφράτοι μαζί, όταν είναι ζεστοί είναι το τέλειο γλυκό....
ΜαγείρεψεΜακαρονάδα με θαλασσινά μαγική της Αργυρώς
Μακαρονάδα με θαλασσινά μαγική Για τη μακαρονάδα με θαλασσινά, πρώτα καθαρίζουμε τα μύδια, τραβώντας το μουστάκι τους προς αντίθετη φορά και τρίβουμε...
ΜαγείρεψεΚολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
Την εύκολη κολοκυθοπιτα αλμυρη χωρις φυλλο, μπορείτε να την απολαύσετε από το πρωί ως το βράδυ! Για να φτιάξουμε την "κολοκυθόπιτα Αργυρω"...
ΜαγείρεψεΦάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια της Αργυρώς
Για τη φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια Βάζουμε πρώτα τη φάβα σε ένα μπολ και την καλύπτουμε με νερό. Αφήνουμε για 30 λεπτά...
ΜαγείρεψεΜπακαλιάρος λεμονάτος στην κατσαρόλα
Ο βραστός μπακαλιάρος από την Πάρο, είναι ο πιο νόστιμος λεμονάτος μπακαλιάρος στην κατσαρόλα. Ξαρμυρίζουμε πρώτα καλά το μπακαλιάρο. Διαβάστε εδώ όλα...
ΜαγείρεψεΠετιμεζόπιτα
Για την αφράτη και εύκολη πετιμεζόπιτα με καρύδια και χωρίς ζάχαρη, πρώτα θα κοσκινίσουμε το αλεύρι με το baking powder. Τα αφήνουμε...
ΜαγείρεψεΆγρια χόρτα βραστά
Για τα βραστά χόρτα,καθαρίζουμε σχολαστικά τα άγρια χόρτα, όπως σας περιγράφω στα μυστικά παρακάτω. Ειδικά στα άγρια χόρτα που είναι...
ΜαγείρεψεΕύκολα τυροπιτάκια νησιώτικα
Για τα εύκολα τυροπιτάκια Μια αφράτη και πανεύκολη συνταγή στο λεπτό. Το τέλειο σνακ για τα παιδιά, αλλά και ιδανικό ορεκτικό για...
ΜαγείρεψεΧταπόδι λιαστό στα κάρβουνα
Ο πιο ωραίος νησιωτικός μεζές είναι το λιαστό χταπόδι στα κάρβουνα ή χταπόδι λιόκαφτο όπως το λέμε στα νησιά, που ψήνεται...
ΜαγείρεψεΓούνα Πάρου
Πως γίνεται η γούνα Πάρου; Με την παρακάτω εύκολη διαδικασία τη φτιάχνουν οι ντόπιοι.Τα ψάρια που χρησιμοποιούνται για τη γούνα είναι...
ΜαγείρεψεΣαλιγκάρια στιφάδο της Αργυρώς
Για να φτιάξουμε τα κοκκινιστά σαλιγκάρια στιφάδο Καθαρίζουμε πρώτα τα σαλιγκάρια όπως σας περιγράφω στα μυστικά για σαλιγκάρια, στο τέλος της συνταγής...
ΜαγείρεψεΤυροπιτακια με ζυμη γιαουρτιου ή αλλιώς λυχναράκια
Τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού Μια αυθεντική παραδοσιακή συνταγή για τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού. Στην συνέχεια για την ζύμη για τα τυροπιτάκια αφράτα...
Μαγείρεψε