
Η Πολίτικη κουζίνα έχοντας τις ρίζες της από πολύ παλιά συνεχίζει να εξελίσσεται. Ότι γινόταν στις κουζίνες των παλατιών των σουλτάνων έχει μεταλαμπαδευτεί από γενιά σε γενιά για να γνωρίζουμε...
Η Πολίτικη κουζίνα έχοντας τις ρίζες της από πολύ παλιά συνεχίζει να εξελίσσεται. Ότι γινόταν στις κουζίνες των παλατιών των σουλτάνων έχει μεταλαμπαδευτεί από γενιά σε γενιά για να γνωρίζουμε...
Μοσχάρι τας κεμπάπ Η κλασική αυθεντική συνταγή για μοσχάρι τας κεμπάπ από την Αργυρώ. Μοσχαρίσια κομμάτια κρέατος μαγειρεμένα σε κόκκινη σάλτσα με...
ΜαγείρεψεΗ αυθεντική συνταγή από την Αργυρώ για σαλάτα με λάχανο όνειρο. Η πολίτικη σαλάτα είναι ιδανική για τα γιορτινά σας τραπέζια...
ΜαγείρεψεΣμυρνέικα σουτζουκάκια γεμιστά, Ένα πιάτο γεμάτο μνήμες, ευωδιές και συναισθήματα όπως τα σμυρνέικα σουτζουκάκια δεν μπορούν να λείπουν από το τραπέζι μας. Ετοιμάζουμε...
ΜαγείρεψεΓια το κεϊμά γιαουρτλού, κομματιάζουμε πρώτα τις πίτες.Ψήνουμε τις πίτες για 10΄, να ροδίσουν, στους 200 βαθμούς C, σε αέρα, στη...
ΜαγείρεψεΓια το χουνκιάρ μπεγιεντί, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά λίγα λίγα τα κομμάτια του κρέατος για να...
ΜαγείρεψεΕύκολο νηστίσιμο σάμαλι χωρίς γιαούρτι! Για το παραδοσιακό νηστίσιμο σάμαλι χωρίς γιαούρτι, ανακατεύουμε πρώτα το ψιλό και το χοντρό σιμιγδάλι. Σε ένα μπολ,...
ΜαγείρεψεΓια το κεμπάπ γιαουρτλού Ο κιμάς πρέπει να έχει αρκετό λίπος. Γι' αυτό προτιμούμε αρνί για το κεμπάπ γιαουρτλού που έχει μπόλικο λίπος.Βάζουμε...
ΜαγείρεψεΓια τα κεφτεδάκια γιαουρτλού,ψήνουμε πρώτα τους σπόρους μπαχαρικών για λίγο στο τηγάνι. Τους σπάμε σε σκόνη στο γουδί. Ζεσταίνουμε 2-3...
ΜαγείρεψεΓιουβαρλάκια κοκκινιστά και αφράτα, με δεμένη σάλτσα ντομάτας. Παραδοσιακή συνταγή για γιουβαρλάκια κοκκινιστά με Μικρασιάτικες καταβολές. Για τα κοκκινιστά γιουβαρλάκιαΣε ένα μπολ,...
ΜαγείρεψεΓια την πολίτικη σάλτσα Εζμέ Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Παγώνουμε τη σάλτσα Εζμέ μία ώρα πριν σερβίρουμε. Δοκιμάστε άλλη μια...
ΜαγείρεψεΝηστίσιμο πεϊνιρλί μια εύκολη συνταγή για σπιτικό νηστίσιμο πεϊνιρλί με σπιτική συνταγή για ζύμη Για την εύκολη ζύμη για το νηστίσιμο πεϊνιρλίΣε...
ΜαγείρεψεΞεκινάμε να φτιάξουμε το πολίτικο λαχματζούν, βάζοντας πρώτα το αλεύρι και τη μαγιά σε μπολ. Ανακατεύουμε.Προσθέτουμε νερό περίπου 1,5 φλ....
Μαγείρεψε