Το απόλυτο πρωινό του Σαββατοκύριακου, αυγοφέτες γεμιστές με μερέντα και μπισκότα.

Το απόλυτο πρωινό του Σαββατοκύριακου, αυγοφέτες γεμιστές με μερέντα και μπισκότα.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
43
  • 8 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
  • 4 κ.σ. μερέντα
  • 8 μπισκότα γεμιστά
  • 3 αυγά
  • 200 γραμ. γάλα
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • λίγη άχνη ζάχαρη
  • λίγο κακάο
  • 1/2 φλ. φουντούκια ψημένα και χοντροκομμένα
  • Για το σερβίρισμα
  • σιρόπι σοκολάτας
  • φράουλες

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τις γεμιστές αυγοφέτες

    Θρυμματίζουμε πρώτα τα μπισκότα.

    Αλείφουμε τις 4 φέτες ψωμί με μερέντα και πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο.

    Σκεπάζουμε με τις άλλες 4 φέτες ψωμί και κλείνουμε τα σάντουιτς.

    Αραδιάζουμε τα σάντουιτς σε ταψί.

    Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια, και το ρίχνουμε στο ταψί με τα σάντουιτς.

    Αναποδογυρίζουμε τα σάντουιτς και αφήνουμε να απορροφήσουν για 10′ το υγρό μείγμα.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC και ψήνουμε για περίπου 25′ να ροδίσουν.

    Κόβουμε κάθε σάντουιτς σε τρίγωνα. Πασπαλίζουμε τα μισά με άχνη και τα άλλα μισά με κακάο.

    Βάζουμε σε πιάτο 1 τρίγωνο με άχνη και 1 τρίγωνο με κακάο και πασπαλίζουμε με φουντούκια, περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας και σερβίρουμε με ώριμες φράουλες.

    Δείτε και άλλες ιδέες για πρωινό αλλά και brunch.

    Κάτι μαγειρεύεται