• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 8 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
  • 4 κ.σ. μερέντα
  • 8 μπισκότα γεμιστά
  • 3 αυγά
  • 200 γραμ. γάλα
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • λίγη άχνη ζάχαρη
  • λίγο κακάο
  • 1/2 φλ. φουντούκια ψημένα και χοντροκομμένα
  • Για το σερβίρισμα
  • σιρόπι σοκολάτας
  • φράουλες
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τις αυγοφέτες

    Για τις γεμιστές αυγοφέτες με σοκολάτα και μπισκότα, θρυμματίζουμε πρώτα τα μπισκότα. Αλείφουμε τις 4 φέτες ψωμί με μερέντα και πασπαλίζουμε με την επιφάνεια με τριμμένο μπισκότο.

    Σκεπάζουμε με τις άλλες 4 φέτες ψωμί και κλείνουμε τα σάντουιτς. Αραδιάζουμε τα σάντουιτς σε ταψί.

    Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Περιχύνουμε τα σάντουιτς στο ταψί. Αναποδογυρίζουμε τα σάντουιτς και αφήνουμε να απορροφήσουν για 10′ το υγρό μείγμα.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC και ψήνουμε για περίπου 25′ να ροδίσουν. Κόβουμε κάθε σάντουιτς σε τρίγωνα. Πασπαλίζουμε τα μισά με άχνη και τα άλλα μισά με κακάο.

    Βάζουμε σε πιάτο 1 τρίγωνο με άχνη και 1 τρίγωνο με κακάο και πασπαλίζουμε με φουντούκια, περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας και σερβίρουμε με ώριμες φράουλες.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται