Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΡΚΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΡΕΒΥΘΟΡΥΖΟ
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΡΚΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΡΕΒΥΘΟΡΥΖΟ
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΚΑ ΦΙΛΕΤΟ
- Λαδώνουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο τα φιλέτα πέρκας, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές.
- Σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι, ακουμπάμε το κάθε φιλέτο πέρκα με τη φέτα προς τα κάτω.
- Ψήνουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε την πέρκα για 7 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ
- Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά, να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε όλους τους σπόρους και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε να τα ψήνουμε για 2 λεπτά, να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Προσθέτουμε το ρύζι και τα ρεβύθια και ανακατεύουμε καλά να λαδωθούν.
- Ρίχνουμε νερό να καλυφθούν 1 δάχτυλο πάνω από την επιφάνειά τους.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Την αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε το πιλάφι με καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
- Ζεματάμε το σπανάκι σε βραστό νερό για 1 λεπτό.
- Στραγγίζουμε καλά.
- Το προσθέτουμε στο πιλάφι και ανακατεύουμε καλά.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
- Αλατίζουμε το τριμμένο αγγούρι σε σουρωτήρι και το αφήνουμε να ιδρώσει και να αποβάλει τα υγρά του.
- Στραγγίζουμε πολύ καλά, στύβουμε το αγγούρι και το βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε τη σάλτσα γιουρτιού.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Σερβίρουμε το ρύζι με την πέρκα και τη σάλτσα γιαουρτιού.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ