Εκτέλεση
Για την πέρκα φιλέτο
Λαδώνουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο τα φιλέτα πέρκας, τα αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές. Σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι, ακουμπάμε το κάθε φιλέτο πέρκα με τη φέτα προς τα κάτω. Ψήνουμε για 2΄σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 °C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε την πέρκα για 7΄.
Σερβίρουμε το ρύζι με την πέρκα και τη σάλτσα γιαουρτιού.
Για το ρύζι με ρεβύθια
Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά, να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε όλους τους σπόρους και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε να τα ψήνουμε για 2΄, να βγάλουν τα αρώματά τους.
Προσθέτουμε το ρύζι και τα ρεβύθια και ανακατεύουμε καλά να λαδωθούν. Ρίχνουμε νερό να καλυφθούν 1 δάχτυλο πάνω από την επιφάνειά τους. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10΄. Την αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε το πιλάφι με καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε να σταθεί για 10΄.
Ζεματάμε το σπανάκι σε βραστό νερό για 1΄. Στραγγίζουμε καλά. Το προσθέτουμε στο πιλάφι και ανακατεύουμε καλά.
Για τη σος γιαουρτιού
Αλατίζουμε το τριμμένο αγγούρι σε σουρωτήρι και το αφήνουμε να ιδρώσει και να αποβάλει τα υγρά του. Στραγγίζουμε πολύ καλά, στύβουμε το αγγούρι και το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε τη σάλτσα γιουρτιού.