Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
- Μπορείτε να παίξετε με τη ζύμη και να μεταμορφώσετε τη γεύση και την υφή της με υλικά όπως κομμάτια σοκολάτας, μπισκότα, ή αποξηραμένα φρούτα! Το μόνο σίγουρο είναι ότι είτε τη φτιάξετε σκέτη βασιλόπιτα με πορτοκάλι είτε την ενισχύσετε με ένα από τα προηγούμενα υλικά, θα σας μείνει αξέχαστη!
- Ξεκινάμε με όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με την ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη για 5-6 λεπτά να αφρατέψει καλά. Πρέπει να γίνει σαν κρέμα.
- Προσθέτουμε ένα ένα τ’ αυγά. Κάθε φορά που ρίχνουμε ένα αυγό, πρέπει να έχει απορροφηθεί το προηγούμενο.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι.
- Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε να αρχίσει η αντίδραση.
- Μόλις φουσκώσει το μείγμα, το ρίχνουμε στα υλικά.
- Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά φόρμα δαχτυλίδι μεγάλη ή ταψάκι 28 εκ.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση του ταψιού, αδειάζουμε το μίγμα και προσθέτουμε κομμάτια σοκολάτας, μπισκότα, ή αποξηραμένα φρούτα.
- Σε αυτή τη φάση βάζουμε το φλουρί στη βασιλόπιτα με πορτοκάλι.
- Για το Ψήσιμο
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις.
- Τοποθετούμε το ταψί στην κάτω σχάρα και ψήνουμε για 1 ώρα.
- Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί με τη λάμα ενός μαχαιριού.
- Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
- Πασπαλίζουμε άχνη ή απλώνουμε γλάσο.
- Καλή επιτυχία και καλή χρονιά!
- Πριν δείτε όλα τα μυστικά για την πιο αφράτη βασιλόπιτα πάρτε κι άλλες ιδέες για υπέροχες συνταγές για το γιορτινό τραπέζι
ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΗ Η ΑΦΡΑΤΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ