• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
13

Για τη μαρκίζ με ρούμι και κόκκινα φρούτα

  • 500 γρ. κουβερτούρα
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 50 γρ. ρούμι
  • 1 φάκελο τριμμένο μπισκότο

Για το γαρνίρισμα

  • Χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή
  • Κόκκινα φρούτα
  • Άχνη ζάχαρη
  • Φιστίκια καραμελωμένα
  • Κράνμπερις
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ντύνουμε με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα

    Την παγώνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο

    Για τη Μαρκίζ με ρούμι

    Θα χρησιμοποιήσουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.

    Τη ντύνουμε με μεμβράνη (και τα τοιχώματα της).

    Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία.

    Μόλις λιώσει αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

    Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο και την άχνη.

    Τα χτυπάμε για λίγα λεπτά, να κρεμόσουν.

    Λίγη λίγη ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα, το ρούμι και την κρέμα γάλακτος.

    Τέλος, ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα.

    Αδειάζουμε το γλυκό στη φόρμα.

    Καλύπτουμε με μεμβράνη και τα παγώνουμε για περίπου 3 ώρες στο ψυγείο, να σφίξει.

    Το αφήνουμε για 20΄ σε θερμοκρασία δωματίου και το κόβουμε σε κομμάτια – φέτες.

    Βάζουμε κόκκινα φρούτα σε μπολ (φρούτα δάσους, κράνμπερι, φράουλες κλπ), πασπαλίζουμε με άχνη και τα ζουλάμε με τα χέρια να λιώσουν.

    Σερβίρουμε σε ένα πιάτο μια φέτα Μαρκίζ σοκολάτας, γαρνίρουμε με χτυπημένη κρέμα, περιχύνουμε με την σάλτσα φρούτων και πασπαλίζουμε με τα καραμελωμένα φιστίκια.

    Αν σας άρεσε η συνταγή δοκιμάστε να κάνετε και την παρακάτω:

    κορμός μωσαϊκό με κουβερτούρα σοκολάτας και μπισκότα βουτύρου γλυκο συνταγη
    Διαφήμιση

    Εσείς ποιο κορμό θα τρώγατε πιο ευχάριστα;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται