Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΜΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΜΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΜΟΥΣ
- Ξεκινάμε τη μους σολομού, βάζοντας τη ζελατίνη σε μπολ με κρύο νερό να μουλιάσει.
- Κόβουμε σε κομμάτια το σολομό.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ το σολομό, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα.
- Προσθέτουμε άνηθο, ξύσμα, λεμόνι και αλάτι (με προσοχή το αλάτι, γιατί ο σολομός είναι αλμυρός).
- Αφού αφρατέψει και πολτοποιηθεί καλά το μείγμα, το μεταφέρουμε σε μπολ.
- Στύβουμε με τα χέρια καλά τη φουσκωμένη ζελατίνη και τη διαλύουμε σε 3 κ.σ. βραστό νερό.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να διαλυθεί.
- Ρίχνουμε γρήγορα τη λιωμένη ζελατίνη στη μους σολομού και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι και γρήγορες κινήσεις.
- Σε μακρόστενη ή στρογγυλή φόρμα για κέικ στρώνουμε μεμβράνη, να καλύπτει και τα τοιχώματα.
- Αδειάζουμε τη μους σολομού και παγώνουμε τουλάχιστον για 5 ώρες.
- Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε τη μους αναποδογυρίζοντας τη φόρμα σε πιατέλα και αφαιρούμε τη μεμβράνη.
- Διακοσμούμε την επιφάνεια με αυλάκια, λωρίδες κάθετες ή διαγώνιες, χαβιάρι εναλλάξ με μπρικ.
- Σερβίρουμε με φρυγανισμένα ψωμάκια ολικής άλεσης.
ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ, ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΗ:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ