Βελούδινη μους καπνιστού σολομού

Μία πεντανόστιμη και αέρινη μους σολωμού για το ξεκίνημα κάθε γιορτινής βραδιάς

Δύσκολη
0:30

12

15 λεπτά

15 λεπτά

μους καπνιστού σολωμού

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΜΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Φόρμα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΜΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΜΟΥΣ

  1. Ξεκινάμε τη μους σολομού, βάζοντας τη ζελατίνη σε μπολ με κρύο νερό να μουλιάσει.
  2. Κόβουμε σε κομμάτια το σολομό.
  3. Χτυπάμε στο μπλέντερ το σολομό, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα.
  4. Προσθέτουμε άνηθο, ξύσμα, λεμόνι και αλάτι (με προσοχή το αλάτι, γιατί ο σολομός είναι αλμυρός).
  5. Αφού αφρατέψει και πολτοποιηθεί καλά το μείγμα, το μεταφέρουμε σε μπολ.
  6. Στύβουμε με τα χέρια καλά τη φουσκωμένη ζελατίνη και τη διαλύουμε σε 3 κ.σ. βραστό νερό.
  7. Ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να διαλυθεί.
  8. Ρίχνουμε γρήγορα τη λιωμένη ζελατίνη στη μους σολομού και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι και γρήγορες κινήσεις.
  9. Σε μακρόστενη ή στρογγυλή φόρμα για κέικ στρώνουμε μεμβράνη, να καλύπτει και τα τοιχώματα.
  10. Αδειάζουμε τη μους σολομού και παγώνουμε τουλάχιστον για 5 ώρες.
  11. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε τη μους αναποδογυρίζοντας τη φόρμα σε πιατέλα και αφαιρούμε τη μεμβράνη.
  12. Διακοσμούμε την επιφάνεια με αυλάκια, λωρίδες κάθετες ή διαγώνιες, χαβιάρι εναλλάξ με μπρικ.
  13. Σερβίρουμε με φρυγανισμένα ψωμάκια ολικής άλεσης.

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ, ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΗ:

    ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ

    Ταρτάρ σολωμού

Απόρρητο