Μία πεντανόστιμη και αέρινη μους σολωμού για το ξεκίνημα κάθε γιορτινής βραδιάς

Μία πεντανόστιμη και αέρινη μους σολωμού για το ξεκίνημα κάθε γιορτινής βραδιάς

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη βελούδινη μους

  • 1/2 κ. καπνιστό σολωμό
  • 2 κεσεδάκια (400 γραμ.) στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κ.σ. γεμάτες μαγιονέζα
  • 1 μεγάλο λεμόνι (χυμός)
  • 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 7 φύλλα (14 γρ.) ζελατίνη
  • Αλάτι (προαιρετικά)

Για το γαρνίρισμα

  • Μαύρο χαβιάρι
  • Μπρικ
  • Φρυγανισμένα ψωμάκια ολικής άλεσης ή σίκαλης

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη βελούδινη μους

    Ξεκινάμε τη μους σολομού, βάζοντας τη ζελατίνη σε μπολ με κρύο νερό να μουλιάσει.

    Κόβουμε σε κομμάτια το σολομό.

    Χτυπάμε στο μπλέντερ το σολομό, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα.

    Προσθέτουμε άνηθο, ξύσμα, λεμόνι και αλάτι (με προσοχή το αλάτι, γιατί ο σολομός είναι αλμυρός).

    Αφού αφρατέψει και πολτοποιηθεί καλά το μείγμα, το μεταφέρουμε σε μπολ.

    Στύβουμε με τα χέρια καλά τη φουσκωμένη ζελατίνη και τη διαλύουμε σε 3 κ.σ. βραστό νερό.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να διαλυθεί.

    Ρίχνουμε γρήγορα τη λιωμένη ζελατίνη στη μους σολομού και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι και γρήγορες κινήσεις.

    Σε μακρόστενη ή στρογγυλή φόρμα για κέικ στρώνουμε μεμβράνη, να καλύπτει και τα τοιχώματα.

    Αδειάζουμε τη μους σολομού και παγώνουμε τουλάχιστον για 5 ώρες.

    Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε τη μους αναποδογυρίζοντας τη φόρμα σε πιατέλα και αφαιρούμε τη μεμβράνη.

    Διακοσμούμε την επιφάνεια με αυλάκια, λωρίδες κάθετες ή διαγώνιες, χαβιάρι εναλλάξ με μπρικ.

    Σερβίρουμε με φρυγανισμένα ψωμάκια ολικής άλεσης.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×