Cheesecake με ζαχαρούχο

Υλικά

Για τη βάση

  • 1 συσκ. πτι μπερ (ή 2 συσκευασίες μπισκότα γεμιστά)
  • 125 γρ. βούτυρο
  • Για την κρέμα
  • 2 συσκ. γιαούρτι στραγγιστό (2 x 200 γραμ.)
  • 2 συσκ. ζαχαρούχο γάλα (2 x 410 γραμ.)
  • 2 συσκ. φυτική σαντιγί (2 x 250 γραμ.)
  • 1 κάψουλα βανίλιας (ή λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας)

Για το γαρνίρισμα

  • 1 μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • Διάφορα φρούτα

Για το Cheesecake με ζαχαρούχο

Θρυμματίζουμε πρώτα τα μπισκότα.

Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι να λιώσει.

Ανακατεύουμε τα δύο υλικά να ενωθούν καλά και στρώνουμε σε ένα ταψί νούμερο 24 τη βάση του τσιζκέικ.

Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε την κρέμα του τσιζκέικ.

Χτυπάμε την φυτική σαντιγί μόνη της να πάρει λίγο όγκο και στη συνέχεια, ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ.

Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια πλούσια κρέμα.

Απλώνουμε την κρέμα μας και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει.

Όταν παγώσει καλά, στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα.

Μυστικό

Μην κόψετε το cheesecake αν δεν σταθεροποιηθεί η κρέμα του.

Αυτή η συνταγή για εύκολο τσιζκέικ με γιαούρτι, ζαχαρούχο είναι πολύ εύκολη αλλά θέλει χρόνο για να παγώσει και να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

Μπορείτε να γαρνίρετε το έτοιμο cheesecake με μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα ή και με φρέσκα κόκκινα φρούτα, ή και τα δύο.

Μπορείτε να σερβίρετε το τσιζκέικ και με γλυκό κουταλιού της αρεσκείας σας.

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή cheesecake με γιαούρτι, δείτε και την παρακάτω φανταστική συνταγή:

https://www.argiro.gr/recipe/cheesecake-me-zaxarouxo/