• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
28
  • 500 γραμ. ολόφρεσκες φράουλες (γερές και κατακόκκινες)
  • 1 κ. γλ. υγρή βανίλια
  • 1 κ.γλ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. σιρόπι μπαλσάμικο
  • 100 γραμ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
  • λίγα φύλλα μέντας ή δυόσμου
  • Για το κράμπλ
  • 120 γραμ. αλεύρι
  • 120 γραμ. ζάχαρη
  • 120 γραμ. βούτυρο (παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια)
  • 60 γραμ. καρύδα (ινδοκάρυδο)
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
  • λίγο βούτυρο για το ταψί
  • παγωτό μέντα για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Crumble (κραμπλ) με φράουλες

    Για το crumble (κραμπλ) με φράουλες, πρώτα πλένουμε, καθαρίζουμε και στεγνώνουμε τις φράουλες σε χαρτί κουζίνας. Τις κόβουμε στη μέση.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C βουτυρώνουμε μικρό πυρίμαχο σκεύος.

    Σε μπολ βάζουμε τις φράουλες, τη βανίλια, το κορν φλάουρ, τη μέντα και το σιρόπι μπαλσάμικο και ανακατεύουμε.

    Τα απλώνουμε στο πυρίμαχο.

    Πασπαλίζουμε με τα κομμάτια λευκής σοκολάτας.

    Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο και ψιχουλιάζουμε με τα δάχτυλα. Τέλος προσθέτουμε την καρύδα.

    Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε στρώση πάνω από τις φράουλες.

    Ψήνουμε για 25΄περίπου να ροδίσει η επιφάνεια.

    Αχνίζουμε με λίγη άχνη.

    Αν σας άρεσε το κραμπλ με φράουλες θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται