Υλικά
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για 6΄, να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε σε σιγανή ταχύτητα.
- Ανακατεύουμε το μείγμα με σπάτουλα.
- Ρίχνουμε το κακάο και τη σοκολάτα λιωμένη.
- Χτυπάμε σε μέτρια φωτιά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι σιγά σιγά.
- Τέλος, αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνουμε το λικέρ, το ξύσμα και τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά.
- Ετοιμάζουμε τις θήκες για τα cupcakes και ρίχνουμε το μείγμα με τη βοήθεια σκουπ.
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις στην προτελευταία σχάρα για 24΄.
- Βγάζουμε τα εύκολα cupcakes σοκολάτας και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα ή μπάλα παγωτού, όπως είναι ζεστά.
- Τα cupcakes έχουν και τα μυστικά τους! Διαβάστε τα αναλυτικά στη βασική συνταγή μου για αφράτα και ζουμερά cupcakes!
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ