Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Πλάστης
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Η λεμονόπιτα με χωριάτικο φύλλο δεν θα σας θυμίσει την κλασική λεμονόπιτα κέικ. Είναι πιο κοντά σε γαλατόπιτα και σε γαλακτομπούρεκο με νότες λεμονιού.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το γιαούρτι, το χυμό λεμόνι και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε συνέχεια για να μη μας κόψει η κρέμα.
- Αφού κρυώσει λίγο, ρίχνουμε τα αυγά, τα οποία έχουμε χτυπήσει ελαφρά.
- Εν τω μεταξύ ανοίγουμε 3 φύλλα άζυμο ζυμάρι και τα τοποθετούμε στο ταψί αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει. Λαδώνουμε και τα φύλλα.
- Ανοίγουμε τα φύλλα με την τεχνική από τη μακεδονική σφολιάτα. Όμως, αντί για βούτυρο όπως συνηθίζεται στη Μακεδονία, χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο.
- Στη συνέχεια βάζουμε τη γέμιση και την απλώνουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια των φύλλων.
- Γυρνάμε τα φύλλα και κάνουμε κόθρο.
- Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.
- Ψήνουμε την πίτα για μία ώρα περίπου στους 160ºC στον αέρα μέχρι να χρυσίσει.
- Γι’ αυτή την συνταγή ευχαριστούμε πολύ τον chef Κωστή Κωστάκη και το delicatessen Α Λα Γκρεκ.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ