Εκτέλεση
Κόβουμε τις πιπεριές στα 4 και αφαιρούμε τους σπόρους. Τις βάζουμε σε σχάρα με τη φλούδα προς τα πάνω και τις ψήνουμε κάτω από γκριλ για περίπου 8΄, μέχρι να καψαλιστούν καλά. Τις βάζουμε σε σακούλα τροφίμων, την κλείνουμε και μετά από 10΄ τις ξεφλουδίζουμε πολύ εύκολα, τραβώντας τη φλούδα. Τις κόβουμε σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια.
Βάζουμε τα φιλέτα ψαριού σε ταψάκι. Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές και τα ψήνουμε (με την πέτσα προς τα πάνω) στους 200°C για 12-15΄.
Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το κρασί, την κρέμα γάλακτος light, τον άνηθο και βράζουμε για 5΄ μέχρι το μείγμα να πυκνώσει ελαφρά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις πιπεριές.
Τοποθετούμε σε κάθε πιάτο λίγες ταλιατέλες, από ένα φιλέτο ψαριού και περιχύνουμε με τη σάλτσα ψητής πιπεριάς. Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.