Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΤΑΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε τετράγωνο η μακρόστενο πυρίμαχο.
- Στρώνουμε τα μπισκότα σε μια σειρά στην βάση του ταψιού.
- Βάζουμε τους κρόκους και τα αβγά σε μπολ. Τα χτυπάμε με σύρμα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη φέρνουμε σε σημείο βρασμού.
- Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα σε μπολ.
- Περιχύνουμε με την καυτή κρέμα. Αφήνουμε 1′ και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέτουμε το αλάτι. Προσθέτουμε τα αβγά στη σοκολάτα. Αναμιγνύουμε πολύ καλά με σπάτουλα όλα τα υλικά.
- Περιχύνουμε τα μπισκότα στο ταψί. Ισιώνουμε την επιφάνεια ψήνουμε για περίπου 40′.
- Το σερβίρουμε ζεστό με κουτάλι γιατί είναι υγρό και τρέμει, όταν κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια.
- Αχνίζουμε με άχνη, σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.