Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε τη σοκολάτα, το μέλι και το βούτυρο σε ένα μπολ.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μικρή κατσαρόλα, μέχρι να αρχίσει να βράζει και να φουσκώνει.
- Περιχύνουμε την καυτή κρέμα πάνω από το μείγμα της σοκολάτας.
- Καλύπτουμε το μπολ με καπάκι ή μεμβράνη και το αφήνουμε να σταθεί για 1-2 λεπτά.
- Ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως και να προκύψει μια λεία, πυκνή και γυαλιστερή γκανάς.
Tips
- Η σοκολάτα πρέπει να λιώσει πλήρως μέσα στην καυτή κρέμα. Αν παραμείνουν μικρά κομμάτια, η γκανάς δεν θα ομογενοποιηθεί σωστά και δεν θα σταθεροποιηθεί στη συνέχεια.
- Η γκανάς είναι ρευστή όσο είναι ζεστή. Καθώς κρυώνει, σταθεροποιείται και αποκτά παχύρρευστη, κρεμώδη υφή. Αν προορίζεται για επικάλυψη ή γέμιση, χρησιμοποιείται ανάλογα με τη θερμοκρασία και τη ρευστότητά της.









