Γκανάς σοκολάτας (Ganache) για επικάλυψη κορμού και τούρτας

Αυτή η γκανάς σοκολάτας είναι η τελειότερη κρέμα που μπορείτε να φτιάξετε: λεία, βελούδινη, σταθερή και γεμάτη πλούσια σοκολατένια γεύση. Ιδανική για γέμιση, επικάλυψη, αλλά και για κορμούς και τούρτες.

Εύκολη
0:15

1 τούρτα

10 λεπτά

5 λεπτά

γκανασ - γκαναζ σοκολατασ - ganache

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε τη σοκολάτα, το μέλι και το βούτυρο σε ένα μπολ.
  2. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μικρή κατσαρόλα, μέχρι να αρχίσει να βράζει και να φουσκώνει.
  3. Περιχύνουμε την καυτή κρέμα πάνω από το μείγμα της σοκολάτας.
  4. Καλύπτουμε το μπολ με καπάκι ή μεμβράνη και το αφήνουμε να σταθεί για 1-2 λεπτά.
  5. Ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως και να προκύψει μια λεία, πυκνή και γυαλιστερή γκανάς.

Tips

  • Η σοκολάτα πρέπει να λιώσει πλήρως μέσα στην καυτή κρέμα. Αν παραμείνουν μικρά κομμάτια, η γκανάς δεν θα ομογενοποιηθεί σωστά και δεν θα σταθεροποιηθεί στη συνέχεια.
  • Η γκανάς είναι ρευστή όσο είναι ζεστή. Καθώς κρυώνει, σταθεροποιείται και αποκτά παχύρρευστη, κρεμώδη υφή. Αν προορίζεται για επικάλυψη ή γέμιση, χρησιμοποιείται ανάλογα με τη θερμοκρασία και τη ρευστότητά της.
Απόρρητο