Καρπούζι γλυκό κουταλιού

Φτιάξτε το υπέροχο γλυκό καρπούζι, για να γεύεστε λίγο καλοκαίρι όλο το χρόνο

Δύσκολη
2:30

2 - βάζα

15 λεπτά

2 ωρες και 15 λεπτά

γλυκό καρπούζι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Εκτέλεση

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

  1. Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά μας για το γλυκό του κουταλιού με το πιο καλοκαιρινό φρούτο. Για να πετύχει το γλυκό καρπούζι, πρέπει να προσέξουμε να διαλέξουμε ένα χοντρόφλουδο καρπούζι.
  2. Καθαρίζουμε την πράσινη εξωτερική φλούδα και την ψίχα, αφήνοντας ελάχιστη κόκκινη ψίχα πάνω στο άσπρο μέρος.
  3. Ύστερα το κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια.
  4. Τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό και 3 στυμμένα λεμόνια. Βάζουμε πάνω βάρος για να βυθίζονται καλά στο νερό και τα αφήνουμε για 2 ώρες.
  5. Τα σουρώνουμε, να στραγγίσουν καλά.
  6. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά (χωρίς καθόλου νερό), να λιώσει η ζάχαρη.
  7. [adrotate banner=”71″]
  8. Από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για 15΄-20΄.
  9. Ξαφρίζουμε.
  10. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  11. Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό για να δέσουμε το σιρόπι.
  12. Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού.
  13. Δείτε εδώ πώς θα διαλέξετε το καλύτερο καρπούζι για το γλυκό σας.
Απόρρητο