• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
67
  • 200 γραμ. καυκαλήθρες ή μυρώνια
  • 200 γραμ. σπανάκι
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ψιλοκόβουμε πρώτα τα χορταρικά και τα βάζουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

    Προσθέτουμε αλεύρι όσο χρειαστεί, για να σφίξει το μείγμα και να έχουμε έναν παχύ χυλό που να στέκεται.

    Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και μόλις κάψει παίρνουμε με βρεγμένο κουτάλι μια κουταλιά από το μείγμα και τη ρίχνουμε μέσα.

    Προσέχουμε ώστε η θερμοκρασία να μην είναι πολύ δυνατή και δεν προλάβουν οι κεφτέδες να ψηθούν από μέσα.

    Πριν από κάθε κουταλιά βουτάμε το κουτάλι σε ένα ποτήρι με νερό για να πέφτουν όμορφα οι κεφτέδες μέσα στο λάδι.

    Μόλις ροδίσουν, γυρίζουμε τα κεφτεδάκια, και όταν πάρουν χρώμα τα βγάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

    Ψάχνετε για νόστιμες νηστίσιμες συνταγές; Βρείτε τες όλες εδώ!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται